Επιστροφή στις αγορές με 5ετή ομόλογα

Επιστροφή στις αγορές με 5ετή ομόλογα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική κυβέρνηση εμμένει στο σχέδιό της για έξοδο στις αγορές εντός του έτους, παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν και ειδικά η Γερμανία έχει εκδηλώσει την αντίθεσή της ως προς το ενδεχόμενο αυτό. «Είμαστε έτοιμοι και διατεθειμένοι να έχουμε περιορισμένη πρόσβαση στις αγορές το 2014» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι η Αθήνα δεν θέλει ένα νέο πακέτο στήριξης από τους εταίρους. Μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους σημείωσε ότι μέρος του χρηματοδοτικού κενού για τα έτη 2014-2015, που υπολογίζει στα 11 δισ. ευρώ, θα μπορούσε να καλυφθεί με δανεισμό μικρών ποσών από τις διεθνείς αγορές. Μάλιστα, ο υπουργός φέρεται να δήλωσε ότι η πρώτη απόπειρα επανόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές θα γίνει με μία νέα έκδοση 5ετών ομολόγων.

Την ίδια ώρα η Ευρωζώνη εξετάζει μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που ανέρχεται στα 82 δισ. ευρώ ή στο ένα τέταρτο του συνολικού χρέους (περίπου στο 25%).

Οπως διευκρίνισε ο κ. Στουρνάρας ενδεχόμενη νέα βοήθεια από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να έρθει με τη μορφή μείωσης των επιτοκίων ή παράτασης της περιόδου αποπληρωμής του υφιστάμενου χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή