ΣΗΜΕΡΑ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομολογιακό δάνειο 300-400 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ

Επιστροφή στις αγορές με την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 300-400 εκατ. ευρώ το 2014 σχεδιάζει η ΔΕΗ. Η επιχείρηση βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τις τράπεζες για το ομολογιακό δάνειο, με στόχο να εκδοθεί τον Μάιο, κίνηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω και της στενής σχέσης της εταιρείας με το ελληνικό Δημόσιο.

Μ. Ντράγκι: Ετοιμη να δράσει η ΕΚΤ εάν χρειασθεί

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τήρησε χθες στάση αναμονής, διατηρώντας σταθερό στο 0,25% το βασικό επιτόκιο του ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παρέμεινε σε επίπεδο κάτω από το 1% για τρίτο συνεχή μήνα και το ότι επιταχύνεται η πιστωτική συρρίκνωση. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, επανέλαβε μετ’ επιτάσεως την ετοιμότητα της ΕΚΤ ν’ αντιδράσει, εφόσον χρειαστεί, προκειμένου ν’ αποτρέψει το ενδεχόμενο περαιτέρω υποχώρησης του πληθωρισμού.

Ευρυζωνικότητα

Υστερεί η Ελλάδα στην ευρυζωνικότητα, αλλά σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ που αφορούν το α΄ εξάμηνο του 2013, η διείσδυση αυξάνεται γρήγορα. Τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 24η θέση, σε σύνολο 34 χώρων, με βάση τον δείκτη διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή