Αυξήθηκαν οι ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ελλάδα το α΄ εξάμηνο του 2013

Αυξήθηκαν οι ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ελλάδα το α΄ εξάμηνο του 2013

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερεί η Ελλάδα στην ευρυζωνικότητα, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, αυξάνεται γρήγορα. Τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός και αναφέρονται το τέλος Ιουνίου 2013, η Ελλάδα παραμένει στην 24η θέση (σε σύνολο 34 χωρών) με βάση τον δείκτη διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων, αλλά στο α΄ εξάμηνο του 2013 πέτυχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό αύξησης στη διείσδυση μεταξύ των χωρών-μελών της ζώνης του ΟΟΣΑ, πίσω από την Ελβετία. Τα παραπάνω δεδομένα αναφέρονται στις σταθερές ευρυζωνικές, αλλά λίγο διαφοροποιούνται και για τις ευρυζωνικές συνδέσεις μέσω κινητού. Εκεί η χώρα κατατάσσεται στην 25η θέση μεταξύ των 34 χωρών-μελών της ζώνης.

Και στις δύο κατηγορίες ευρυζωνικών συνδέσεων η χώρα βρίσκεται κάτω του μέσου όρου που καταγράφεται στον ΟΟΣΑ. Ειδικότερα ο δείκτης διείσδυσης των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων (fixed briadband connections) ανέρχεται στο τέλος του περασμένου Ιουνίου στο 24,7% του πληθυσμού και των κινητών ευρυζωνικών συνδέσεων (mobile broadband connections) στο 46,1% επί των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας. Οι μέσοι όροι για το σύνολο των χωρών της ζώνης του ΟΟΣΑ διαμορφώνονται σε 26,7% και 68,4% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η μάχη της ευρυζωνικότητας πλέον δίδεται στο πεδίο της κινητής τηλεφωνίας. Εκεί σημειώνεται η μεγαλύτερη ανάπτυξη, ενώ αριθμός των συνδέσεων είναι πολλαπλάσιος των συνδέσεων σταθερής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή