Εξάμηνη παράταση στο πρόγραμμα για τους συνεπείς δανειολήπτες

Εξάμηνη παράταση στο πρόγραμμα για τους συνεπείς δανειολήπτες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση, τουλάχιστον έξι μηνών, εξετάζει να δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα με την τρόικα και να δοθεί παράταση, καθώς, όπως σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ελκυστικό για εισοδήματα έως 15.000 ευρώ.

Δικαίωμα υπαγωγής στο πρόγραμμα έχουν:

1. Μισθωτοί και συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

2. Φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από ατομική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα που παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά κύριο λόγο σε έναν εργοδότη.

3. Ανεργοι με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή (μισθοί, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κ.λπ.) έως 25.000 ευρώ (ετήσιο καθαρό ατομικό εισόδημα έως 15.000 ευρώ) και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 20% σε σύγκριση με τα αποκτηθέντα εισοδήματα κατά το έτος 2009.

Επιπλέον το ως άνω ποσό αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ (δηλαδή έως 30.000 ευρώ ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα και έως 20.000 ευρώ ετήσιο καθαρό ατομικό εισόδημα) για πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή/και μόνιμη αναπηρία 67% και άνω, για τρίτεκνους και για πολύτεκνους.

Υπάγονται οφειλές δανειοληπτών μόνον προς πιστωτικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, οφειλές από δανειακές συμβάσεις που δεν έχουν καταγγελθεί, με αρχική ημερομηνία σύναψης της σύμβασης μέχρι την 30-06-10, έστω και αν υφίστανται μεταγενέστερες τροποποιήσεις, ανανεώσεις ή ρυθμίσεις των αρχικών συμβάσεων, και για τις οποίες έχει εγγραφεί προσημείωση ή υποθήκη στην κύρια κατοικία του οφειλέτη, η αντικειμενική αξία της οποίας δεν ξεπερνά τις 180.000 ευρώ (200.000 ευρώ για τρίτεκνους και για πολύτεκνους).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή