FT: Λάθος επιλογή η έξοδος στις αγορές

FT: Λάθος επιλογή η έξοδος στις αγορές

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ιδιαιτέρως επικριτικοί εμφανίστηκαν χθες οι Financial Times (FT), ως προς το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές εντός του 2014. «Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα είναι σαν να δίνεις σε αλκοολικό ένα μπουκάλι ούζο», αναφέρουν σε άρθρο τους οι FT, διερωτώμενοι κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να «φέρει δώρα» στο «πάρτι στις αγορές ομολόγων των χωρών της περιφέρειας που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση» που ξεκίνησε το 2014.

 
Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι ορισμένοι στην Αθήνα –αλλά και τραπεζίτες του Λονδίνου– βλέπουν μία πιθανότητα να δοκιμάσει και η Ελλάδα τις αγορές, αλλά συμπληρώνει ότι η επιστροφή της Αθήνας στον δανεισμό από διεθνείς επενδυτές θα μπορούσε να αποδειχθεί προάγγελος νέων προβλημάτων τόσο για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όσο και για την ίδια. Η επιτυχής άντληση μακροπρόθεσμου δανεισμού θα ενισχύσει τη θέση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, επισημαίνουν οι FT και εκτιμούν ότι η επιστροφή στις αγορές είναι σημαντικό σημείο καμπής για τα προγράμματα στήριξης.
 
Ωστόσο, εκτιμούν ότι η γιορτινή ατμόσφαιρα μπορεί γρήγορα να χαλάσει, καθώς υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες εντός της τρόικας ως προς την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να παραστρατήσει η Αθήνα από τον δρόμο της εφαρμογής ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, ενώ σημειώνεται ως ανασταλτικός παράγοντας και το υψηλό επιτόκιο δανεισμού της χώρας αυτή την περίοδο.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή