Πρόωρες εκλογές και επιστροφή καταθέσεων βλέπουν Citi και JP Morgan

Πρόωρες εκλογές και επιστροφή καταθέσεων βλέπουν Citi και JP Morgan

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνεται η πιθανότητα για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα πριν από το 2016 επισημαίνουν με χθεσινές τους αναλύσεις οι αμερικανικοί οίκοι Citigroup και JP Morgan. Αντίθετα Barclays και Amundi Asset Management θεωρούν ότι τα χειρότερα έχουν περάσει για την ελληνική οικονομία. Πιο συγκεκριμένα η Citigroup επισημαίνει ότι «ο κίνδυνος διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί πλέον σημαντικά» και προσθέτει ότι «η οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθιστά την κυβέρνηση συνασπισμού ολοένα και πιο εύθραυστη».

Μεγαλύτερο χρόνο εξόδου από την ύφεση και πολιτικές αναταραχές, «βλέπει» για την ελληνική οικονομία ως πιθανό σενάριο η JP Morgan σε χθεσινό της σημείωμα. Μάλιστα, σημειώνει ότι το κόστος των καταθέσεων είναι χαμηλότερα από 3% και εκτιμά ότι τα «μαξιλάρια» για την κεφαλαιακή επάρκεια μπορεί να καλύψουν το 50% σε ποσοστό «κόκκινων» δανείων που τώρα βρίσκεται στο 33- 35% και θα κορυφωθεί το 2015. Προβλέπει ακόμη επιστροφή καταθέσεων 30 δισ. τα επόμενα χρόνια, εφόσον εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Τα χειρότερα για την Ελλάδα έχουν περάσει αναφέρει έκθεση του Amundi Asset Management, σημειώνοντας ότι η εσωτερική υποτίμηση, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και ότι η ύφεση βαίνει μειούμενη.

Τέλος, η Barclays υπογραμμίζει ότι «τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία βελτιώνεται και η βρετανική τράπεζα σημειώνει ότι θα είναι απόλυτα σημαντικό να μπορέσει η κυβέρνηση να αποφύγει νέα μέτρα λιτότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή