ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ: Δωρεάν Wi-Fi στην Ελλάδα για τουρίστες και ανάπτυξη

ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ: Δωρεάν Wi-Fi στην Ελλάδα για τουρίστες και ανάπτυξη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλη τη χώρα, με τη δημιουργία σημείων ελεύθερης πρόσβασης, αναφέρεται το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, σημειώνοντας, ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να προβεί στην ανάπτυξη του αντίστοιχου προγράμματος μέσα σε ένα χρόνο και επισημαίνοντας, ότι η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και, μάλιστα, θα ωφελήσει στους τουρίστες, που επισκέπτονται την Ελλάδα».  «Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ανακοίνωσαν την εγκατάσταση, στο εγγύς μέλλον, των σημείων δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, σε πρώτη φάση σε 30 μεγαλύτερα μουσεία και, στη συνέχεια, σε άλλα 88 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας» αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, τονίζοντας, ότι «οι επικεφαλής των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσαν επίσης την επέκταση των ωρών εργασίας σε 30 μεγάλα μουσεία της χώρας, καθώς και τη δημιουργία του συστήματος on line πωλήσεων των εισιτηρίων, γεγονός που θα συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών σε τοπικά μουσεία».

Στο τηλεγράφημα σημειώνεται και δήλωση του γγ του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μενέλαου Δασκαλάκη, ότι «τα δημαρχεία δεν θα επιβαρυνθούν με δαπάνες για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του διαδικτύου», ενώ γίνεται αναφορά στην αποστολή προς το υπουργείο από το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά λίστας με τις 20 πιο δημοφιλείς περιοχές, συμπεριλαμβανομένης εκείνης του λιμανιού, καθώς και από τον δήμο Μεσσήνης με 36 περιοχές, στις οποίες πρέπει να εγκατασταθεί η δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. «Φιλοξενείται», τέλος, δήλωση του δημάρχου Μεσσήνης, Στ. Αναστασόπουλου: «Η συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα θα συμπληρώσει το δικό μας έργο για τη δημιουργία σημείων πρόσβασης στο Διαδίκτυο, που ξεκίνησε από το 2011 και χρηματοδοτείται από τα δικά μας χρήματα. Έκτοτε έχουν ήδη δημιουργηθεί 15 σημεία δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή