Δύσπιστοι οι Ελληνες για τα οφέλη του πλεονάσματος

Δύσπιστοι οι Ελληνες για τα οφέλη του πλεονάσματος

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσπιστη εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία σε ό,τι αφορά τις άμεσες θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην καθημερινότητα των πολιτών το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα. Σύμφωνα με το Οικονομικό Βαρόμετρο που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει κανένα αντίκτυπο στην καθημερινότητά τους, ενώ μόλις το 22% διατήρησε πιο αισιόδοξη προσέγγιση απαντώντας θετικά και το 12% επέλεξε να μη συμμετάσχει.

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες τις οποίες θεωρεί η ελληνική κοινωνία ότι πρέπει να θέσει η κυβέρνηση κατά το 2014, στις δύο πρώτες θέσεις με μέσο όρο 4,8 και 4,7 με μέγιστο το 5 κατατάσσονται η αύξηση της απασχόλησης και η οικονομική ανάκαμψη αντίστοιχα, ακολουθεί στην τρίτη θέση η έξοδος από το μνημόνιο με μέσο όρο 4,4, στην τέταρτη θέση βρίσκεται η πολιτική σταθερότητα με μέσο όρο 4 και την πεντάδα των υπό εξέταση προτεραιοτήτων κλείνει η αλλαγή της κυβέρνησης με μέσο όρο 3,4.

Οι πολίτες πάντως εμφανίζονται ελαφρώς πιο αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την πορεία των οικονομικών τους, με το σχετικό ποσοστό να αυξάνεται στο 12% σε σχέση με το προηγούμενο βαρόμετρο που ήταν 10%.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν και για το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση εάν εξυπηρετήθηκαν ως καταναλωτές από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, οι συμμετέχοντες απάντησαν θετικά κατά 61%, αρνητικά κατά 22%, ενώ επέλεξε να μην απαντήσει το 12%.

Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 21 και 24 Ιανουαρίου 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή