Trivago: Το 74% των online αναζητήσεων προτιμά Ελλάδα για χειμερινό τουρισμό

Trivago: Το 74% των online αναζητήσεων προτιμά Ελλάδα για χειμερινό τουρισμό

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν οι Ελληνες για τις χειμερινές τους διακοπές στους προορισμούς της χώρας μας, σύμφωνα με στοιχεία της Trivago.

Eιδικότερα, οι online αναζητήσεις στην Trivago από την 1η Δεκεμβρίου 2013 έως τις 6 Ιανουαρίου 2014 για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν από την 1η Δεκεμβρίου 2013 έως την 31η Μαρτίου 2014 αφορούσαν σε ποσοστό 74% ελληνικούς προορισμούς. Στον αντίποδα, ποσοστό 26% των χρηστών επέλεξε το εξωτερικό για τις χειμερινές του αποδράσεις. Πάντως, την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων δεν κατέκτησε ελληνικός προορισμός, αλλά το Μπάνσκο της Βουλγαρίας, καταλαμβάνοντας ποσοστό 20% επί του συνόλου των αναζητήσεων. Ακολούθησαν η Αράχωβα με ποσοστό 11%, οι Δελφοί με 10%, η Καστοριά με 5%, η Πορταριά με 5%, το Ναύπλιο με 5%, το Μέτσοβο με 4%, τα Ιωάννινα με 4%, η Μακρινίτσα με 4% και το Πήλιο 3%. Στο εξωτερικό λόγω Μπάνσκο πρώτη χώρα προτίμησης για τους Ελληνες αναδείχθηκε η Βουλγαρία και ακολούθησαν η Αυστρία και η Γαλλία. Το ποσοστό προτίμησης για το Μπάνσκο ενισχύθηκε και από την έλλειψη χιονιού σε αρκετά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, ιδιαίτερα στην αρχή της χειμερινής σεζόν.

Πάντως, η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας-Καϊμακτσαλάν συγκράτησε αρκετούς Ελληνες εντός των τειχών στα βόρεια της χώρας. H ανάληψη της διαχείρισης του χιονοδρομικού από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου κατέστησε εφικτή την ασφαλή επαναλειτουργία του. Επιπλέον, οι χιονοδρόμοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν σκι στην ψηλότερη «κόκκινη» πίστα της χώρας, με την επαναλειτουργία μετά δύο χρόνια του αναβατήρα «ΚΡΕΜΑΣΗ». Η ΕΤΑΔ με την ευκαιρία επαναλειτουργίας του Κέντρου προγραμματίζει εκδήλωση για τις 7 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του όπου θα γίνουν ανακοινώσεις για το μέλλον του χιονοδρομικού. Στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού που, επίσης, διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ ξεκίνησε, χθες, ο νέος συρόμενος αναβατήρας Σαχάρα, ο οποίος έχει μήκος 800 μέτρα και μεταφορική δυνατότητα 900 άτομα ανά ώρα.

Στο μεταξύ, το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων υλοποιεί και φέτος σε συνεργασία με τους τουριστικούς επαγγελματίες του προορισμού το πρόγραμμα All Inclusive ski Kalavryta. Οπως ανακοίνωσε το Κέντρο, με το εν λόγω πρόγραμμα ο επισκέπτης μπορεί να διανυκτερεύσει με ημιδιατροφή σε καταλύματα του προορισμού, να γευματίσει στην πόλη, να ενοικιάσει εξοπλισμό και να εξασφαλίσει το skipass για το χιονοδρομικό πληρώνοντας από 40 ευρώ την ημέρα. Για όποιον θέλει μόνο διανυκτέρευση και το εισιτήριο για το χιονοδρομικό, το πακέτο διαμορφώνεται ανάλογα και προσφέρεται από 25 ευρώ την ημέρα. Οι αγοραστές του πακέτου έχουν επίσης 20% έκπτωση στις σχολές σκι του χιονοδρομικού, καθώς και μειωμένες τιμές στα επίσημα snowbus. Το πρόγραμμα ισχύει έως τις 6 Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή