ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Μυστική σύσκεψη στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα

wsj-mystiki-syskepsi-stis-vryxelles-gia-tin-ellada-2004362

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποσπάστηκαν από τους υπολοίπους, στο πλαίσιο του Eurogroup, στις Βρυξέλλες, την περασμένη Δευτέρα και συζήτησαν τις ανησυχίες τους για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.   Όπως αναφέρει η Wall Street Journal η σύσκεψη έγινε την ώρα που ο « Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας  ενημέρωνε τον Τύπο. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ ήταν παρόντες, όπως και οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με ανθρώπους που είχαν άμεση γνώση της κατάστασης".

 Κεντρικά θέματα στη σύζητηση αποτέλεσαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πώς θα ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα για να συνεχίσει την εφαρμογή "αντιλαϊκών δομικών μεταρρυθμίσεων" και το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του δευτέρου εξαμήνου του 2014, που υπολογίζεται σε 5-6 δισεκατομμύρια ευρώ. 

 Από το υπουργείο Οικονομικών στελέχη αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί έκπληξη. Στο ίδιο κλίμα κινούνται και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οι οποίοι αναφέρουν ότι  η σύσκεψη πραγματοποήθηκε για να διαπιστωθεί η κατάσταση του ελληνικού προγράμματος και υποστηρίζουν ότι συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.