ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥπΟικ: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τον «μπαμπούλα» των μνημονίων για να έχει λόγο ύπαρξης

ypoik-o-syriza-chreiazetai-ton-mpampoyla-ton-mnimonion-gia-na-echei-logo-yparxis-2007000

 Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με  «non paper του ΣΥΡΙΖΑ» που αμφισβητεί το πρωτογενές πλεόνασμα. Σε αυτήν αναφέρει: «Με αφορμή τις «ασκήσεις καταστροφής» στις οποίες επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω non paper που διένειμε προκειμένου να αμφισβητήσει το πρωτογενές πλεόνασμα που επιτυγχάνει η κυβέρνηση, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνονται τα εξής: Αυτό που μέχρι πριν λίγο καιρό αμφισβητούνταν ως αδιανόητο, δηλαδή την επιτυχία πρωτογενούς πλεονάσματος, που ήδη πετύχαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να μην το «πανηγυρίσουμε»!

  Φαίνεται να μην ενδιαφέρεται ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί και θα είναι –σε πείσμα πολλών- υψηλότερο σε σχέση με αυτό που είχε προϋπολογιστεί, θα γίνει επίσης και χειροπιαστό για τους εκατοντάδες χιλιάδες των συμπολιτών μας που θα δουν την πραγματική ενίσχυση του εισοδήματός τους. Τόση είναι η αγωνία των δυο κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τους πιο αδύναμους… Άλλωστε, το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η κυβέρνηση είναι το ακριβώς αντίθετο από την αύξηση της φορολογίας κατά 10 δις ευρώ που προτείνουν τα στελέχη του.
Το πλέον εντυπωσιακό της άτυπης ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ότι καλεί την κυβέρνηση να μην βγει στις αγορές, γιατί «αν βγούμε θα είναι με υψηλό επιτόκιο», όπως υποστηρίζει. Παραβλέπει έτσι, το δικέφαλο ΣΥΡΙΖΑ ότι η έξοδος στις αγορές σηματοδοτεί και την έξοδο από το μνημόνιο. Δεν αντιλαμβάνεται, δηλαδή, ότι η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος είναι εκείνο που θα μας επιτρέψει να βγούμε στις αγορές. Και ότι η πολιτική του νοικοκυρέματος και της ανόρθωσης της οικονομίας είναι εκείνη που θα μας επιτρέπει να βγαίνουμε στις αγορές με ευνοϊκούς όρους και χαμηλά επιτόκια. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο αλλά χρειάζεται τον «μπαμπούλα» των μνημονίων που τελειώνουν, προκειμένου να έχει λόγο ύπαρξης, ας το πει».