Συνάντηση της διοίκησης του ΤΧΣ με την τρόικα

Συνάντηση της διοίκησης του ΤΧΣ με την τρόικα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) είχε σήμερα το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ νέα συνάντηση έχει προγραμματισθεί για αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικά στελέχη, στις προγραμματισμένες αυτές επαφές συζητούνται τα ανοικτά θέματα που συνδέονται με τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής και της έκθεσης της Black Rock και τις ενδεχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου που θα προκύψουν.

Όπως προέκυψε από την ενημέρωση που πραγματοποίησε η TτΕ στις διοικήσεις των τραπεζών την προηγούμενη εβδομάδα, οι κεφαλαιακές ανάγκες από τα stress tests της Βlack Rock υπολογίζονται στα 5,5 δισ. ευρώ.

Σε αντίθεση, χθεσινό δημοσίευμα των Financial Τimes αναφέρει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κυμαίνονται στα 20 δισ. ευρώ.

Οι διαφορετικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή