ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οριακή βελτίωση στην ελληνική μεταποίηση, τον Φεβρουάριο

oriaki-veltiosi-stin-elliniki-metapoiisi-ton-fevroyario-2010017

Οριακή βελτίωση εμφάνισε η κατάσταση του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα στη διάρκεια του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη υπευθύνων προμηθειών για τον τομέα της μεταποίησης (PMI-Purchasing Managers Index) της εταιρείας Markit.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 51,3 μονάδες, οριακά υψηλότερα από το επίπεδο των 51,2 μονάδων του Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, δύο από τις επιμέρους συνιστώσες του κύριου δείκτη, η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες, επηρέασαν θετικά την κατεύθυνσή του.

Τα στοιχεία της έρευνας του Φεβρουαρίου στα εργοστάσια των Ελλήνων κατασκευαστών υπέδειξαν αύξηση της παραγωγής για τέταρτο συνεχή μήνα. Επιπρόσθετα ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν έντονος και ο ταχύτερος που έχει καταγραφεί από τον Αύγουστο του 2008.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η αυξημένη εισροή νέων εργασιών ήταν η κινητήρια δύναμη για την αύξηση της παραγωγής. Η αύξηση των νέων παραγγελιών κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου ήταν η τρίτη σε ισάριθμους μήνες και η περισσότερο σημαντική από τον Μάιο του 2008.