Οριακή βελτίωση στην ελληνική μεταποίηση, τον Φεβρουάριο

Οριακή βελτίωση στην ελληνική μεταποίηση, τον Φεβρουάριο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριακή βελτίωση εμφάνισε η κατάσταση του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα στη διάρκεια του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη υπευθύνων προμηθειών για τον τομέα της μεταποίησης (PMI-Purchasing Managers Index) της εταιρείας Markit.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 51,3 μονάδες, οριακά υψηλότερα από το επίπεδο των 51,2 μονάδων του Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, δύο από τις επιμέρους συνιστώσες του κύριου δείκτη, η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες, επηρέασαν θετικά την κατεύθυνσή του.

Τα στοιχεία της έρευνας του Φεβρουαρίου στα εργοστάσια των Ελλήνων κατασκευαστών υπέδειξαν αύξηση της παραγωγής για τέταρτο συνεχή μήνα. Επιπρόσθετα ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν έντονος και ο ταχύτερος που έχει καταγραφεί από τον Αύγουστο του 2008.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η αυξημένη εισροή νέων εργασιών ήταν η κινητήρια δύναμη για την αύξηση της παραγωγής. Η αύξηση των νέων παραγγελιών κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου ήταν η τρίτη σε ισάριθμους μήνες και η περισσότερο σημαντική από τον Μάιο του 2008.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή