ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Στον αέρα» η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα έως το Eurogroup

ston-aera-i-oloklirosi-tis-symfonias-me-tin-troika-eos-to-eurogroup-2010052

Εν αμφιβόλω τελεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα έως το Eurogroup της Δευτέρας. «Θέλουμε κατ΄ ελάχιστον μία δήλωση επαρκούς προόδου» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αλλά πρόσθεσε πως αυτή «δεν είναι δεδομένη».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι εάν δεν κλείσει η συμφωνία έως την Κυριακή, τότε μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την δόση μέσω τηλεδιάσκεψης σε κάποιο έκτακτο Eurogroup. Πάντως, σημείωσε ότι το καλό σενάριο παραμένει να υπάρχει επί της αρχής τεχνική συμφωνία, αλλά τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος Παρασκευή και Σάββατο θα γίνουν συζητήσεις για την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες το Σάββατο βράδυ ή αργότερα την Κυριακή πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2014 έχει κλείσει και πλέον οι συζητήσεις κινούνται γύρω από την εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τα εργασιακά (ομαδικές απολύσεις).