Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως την Κυριακή το βράδυ, καθώς όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών το βράδυ του Σαββάτου «υπάρχουν ακόμα θέματα που μπορούν να μπλοκάρουν τη συμφωνία». Ωστόσο, το ίδιο στέλεχος μετέδωσε κλίμα «συγκρατημένης αισιοδοξίας» για το πώς εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις. «Πήγε καλά. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος» δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου μετά τις 11ωρες διαβουλεύσεις του Σαββάτου με την τρόικα. Και πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα κλείσουμε Κυριακή, αλλά είμαστε κοντά». Από το πρωί της Κυριακής ξεκινάει νέος γύρος συζητήσεων με τους επικεφαλής της τρόικας. Σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του οικονομικού επιτελείου «υπάρχει πιθανότητα να κλείσει συμφωνία με αστερίσκους», δεδομένου ότι ακόμα υπάρχουν «θέματα που μπορούν να μπλοκάρουν τη συμφωνία».

 Πάντως, πρόσθεσε ότι αν δεν επέλθει την Κυριακή συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, αυτό θα γίνει «σε λίγες ημέρες». Η τρόικα πιθανότατα θα φύγει τη Δευτέρα και μπορεί να ξαναέρθει ή να υπάρξει επικοινωνία με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) αν δεν έχει κλείσει ο έλεγχος την Κυριακή. «Αυτό θα το ξέρουμε αύριο το βράδυ», υποστήριξε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε πως τη Δευτέρα ενδεχομένως να πρέπει να φύγει και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας, για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιατί «υπάρχει πιθανότατα να συμφωνήσουμε για την τραπεζική ενοποίηση». Πέραν αυτών, το ίδιο στέλεχος σημείωσε πως «η νέα φάση για την Ελλάδα θα ξεκινήσει με την πιστοποίηση από τη Eurostat του πρωτογενούς πλεονάσματος και το Eurogroup του Μαίου, στο οποίο πιθανότατα να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή