«Kοντά σε συμφωνία» με τρόικα, χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο το 2015

«Kοντά σε συμφωνία» με τρόικα, χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο το 2015

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμένει στη θέση της η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες απολύσεις το 2015, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη συνάντηση του υπουργού, κ. Κ. Μητσοτάκη με την τρόικα. Πάντως, το ίδιο στέλεχος εκτίμησε πως«είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία». Σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου υποστήριξε πως «πιμένουμε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων το 2015», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν συνδέεται η διαθεσιμότητα με τις απολύσεις από εδώ και στο εξής (σ.σ. 2015 και μετά)». Επίσης, δήλωσε ότι ο κύκλος των 25.000 διαθεσίμων για την περίοδο 2013-2014 θα κλείσει με την διαδημοτική κινητικότητα από τους ΟΤΑ.

«Κλείσαμε τα τραπεζικά» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΤΧΣ μετά τη σύσκεψη με την τρόικαι και σημείωσε πως «κάναμε κάποιες τεχνικές αλλαγές στον νόμο». Εκτίμησε, δε, πως είναι πιθανόν και εντός της εβδομάδας η κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ υποστήριξε πως πάει καλά η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank. Στη συνάντηση με την τρόικα συμμετέχει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κ. Μητσοτάκης.

 «Ήρθαμε για κάποιες τυπικές διευθετήσεις», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, μετά τη νέα σύσκεψη του υπουργού, κ. Ι. Βρούτση, με την τρόικα και συμπλήρωσε ότι «είμαστε ακόμα πιο κοντά». Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη με την τρόικα και τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, εισήλθε η επικεφαλής του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κυρία Αναστασία Σακελλαρίου.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή