Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 21,8% στα λειτουργικά κέρδη των εισηγμένων εταιρειών το 2013

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 21,8% στα λειτουργικά κέρδη των εισηγμένων εταιρειών το 2013

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 128,9% σημείωσαν τα κέρδη μετά από φόρους των εισηγμένων στο ΧΑ εταιρειών το 2013, που, όμως, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε έκτακτα αποτελέσματα, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς 221 εταιρειών, τους οποίους επεξεργάστηκε η BETA Χρηματιστηριακή.

Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 2,49 δισ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών των 221 εισηγμένων υποχώρησε σε ποσοστό 5%, στα 71,05 δισ. ευρώ. Επίσης πτώση 21,8% σημείωσαν και τα λειτουργικά κέρδη και υποχώρησαν στα 5,4 δισ. ευρώ.

Από τις 221 εισηγμένες που δημοσίευσαν ισολογισμούς οι 80 είναι κερδοφόρες και οι 141 ζημιογόνες.

Από τις κερδοφόρες οι 23 σημείωσαν αύξηση κερδών, 26 μείωση κερδοφορίας και 31 επέστρεψαν στην κερδοφορία από ζημίες.

Από τις 141 ζημιογόνες, οι 52 παρουσίασαν ενίσχυση των ζημιών, οι 71 περιόρισαν τις ζημίες, ενώ 18 γύρισαν σε ζημίες από κέρδη.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, το 2013, εξαιρετικές επιδόσεις είχαν οι εταιρείες ΕΧΑΕ, Τράπεζα της Ελλάδας, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΚΑ, Πλαίσιο, ενώ με σημαντικές ζημίες έκλεισαν το έτος η Βιοχάλκο, η ΜΙG, Forthnet, Πήγασος, Καθημερινή, Αλουμύλ, ΕΛΕΓΚΑ, Spider, AXON, Lavipharm, Yalco, Creta farms, καθώς και το σύνολο των εταιρειών των κλάδων της Ιχθυοκαλλιέργειας, των Ναυτιλιακών εταιρειών και της Υγείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή