ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέιτζορ : «Τα χρηματιστήρια υποστηρίζουν την ανάπτυξη»

meitzor-ta-chrimatistiria-ypostirizoyn-tin-anaptyxi-2015472

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών εκδήλωση κατά την οποία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) Steven Maijoor κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης χτυπώντας το παραδοσιακό «καμπανάκι».

Ο Steven Maijoor επισήμανε ότι ο ρόλος των κεφαλαιαγορών είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τις οικονομίες των χωρών της Ευρώπης. Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τράπεζες στην Ευρώπη τα Χρηματιστήρια είναι αυτά που μέσω της διαφοροποίησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους μπορούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο βοηθώντας στην ανάπτυξη. Ταυτόχρονα η ρύθμιση και η εποπτεία που διέπει τις κεφαλαιαγορές προσφέρει την απαραίτητη εμπιστοσύνη για τη λειτουργία τους στους επενδυτές, τόνισε ο πρόεδρος της ESMA.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια, Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόνισε: «Η ΕΧΑΕ παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες που κάνει η ESMA για τις κεφαλαιαγορές της Ευρώπης. Η εναρμόνιση στον τομέα των υποδομών των κεφαλαιαγορών της Ευρώπης θα συμβάλει σημαντικά στη σταθερότητα και τη διαφάνεια των αγορών και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Την ίδια στιγμή οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ένα σημαίνοντα ρόλο να παίξουν στην ενδυνάμωση του ρόλου των Χρηματιστηρίων ως μηχανισμών άντλησης κεφαλαίων για τις επιχειρήσεις».

Πηγή: ΑΜΠΕ