«Καμπανάκι» ΣΕΒ για το ενεργειακό κόστος

«Καμπανάκι» ΣΕΒ για το ενεργειακό κόστος

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμα κινδύνου για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βιομηχανία, κατάσταση η οποία θα επιδεινωθεί όσο καθυστερεί η εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, εξέπεμψε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). «Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη μείωση του κόστους ενέργειας στη βιομηχανική παραγωγή αποτελούν οξυγόνο ζωής για τις βιομηχανίες μας. Η ακύρωσή τους εγκυμονεί βαριές επιπτώσεις: θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον ήδη τραυματισμένο παραγωγικό ιστό της χώρας, θα αυξήσει την ανεργία, θα υπονομεύσει την όποια προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Δεν διανοούμαι ότι μπορεί να αδιαφορούν για όλα αυτά οι εταίροι μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Βιομηχανική Πολιτική.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ενεργειακού κόστους ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση παρουσιάστηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΥΠΕΚΑ έδωσε διαβεβαιώσεις περί ομαλής εξέλιξης.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκε και το θέμα του νομοσχεδίου για την απλοποίηση της αδειοδότησης λειτουργίας των επιχειρήσεων, με τον κ. Κ. Χατζηδάκη να δηλώνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι αυτό να ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι τέλους Απριλίου. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, πάντως, επεσήμανε ότι «ο σχετικός νόμος φαίνεται να έχει εμπλακεί στα γραφειοκρατικά γρανάζια των υπουργείων». Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ψήφιση του νομοσχεδίου έως τις αρχές Απριλίου.

Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη σύνδεσης των ερευνητικών κέντρων και των πανεπιστημίων με την παραγωγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή