ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η έγκριση αδειών επτά τουριστικών επενδύσεων

stin-teliki-eytheia-i-egkrisi-adeion-epta-toyristikon-ependyseon-2015908

Την έκδοση αδειών και εγκρίσεων που είναι απαραίτητες για την έναρξη υλοποίησης επτά επενδύσεων που αφορούν τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων με εκτιμώμενο προϋπολογισμό άνω των 600 εκατ. χειρίζεται αυτή την περίοδο η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού.

Ειδικότερα, η «Υπηρεσία μιας Στάσης», του υπουργείου, έχει προχωρήσει τις διαδικασίες και αναμένονται κοινές υπουργικές αποφάσεις για τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων στη Μήλο από την εταιρεία ΑΧΙΤΕ, στην Κέα από εταιρεία ειδικού σκοπού και στην Ιο από την εταιρεία 105 Ανώνυμη Τουριστική Τεχνική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων Δήμου Ιητών. Οι τρεις παραπάνω επενδύσεις βρίσκονται σε ώριμο στάδιο εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων.

Για άλλες τρεις περιπτώσεις που αφορούν τη δημιουργία εξ υπαρχής σύνθετου τουριστικού καταλύματος ή τη μετατροπή ξενοδοχείου σε σύνθετο κατάλυμα, η «Υπηρεσία μιας Στάσης» βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των φακέλων τους. Πρόκειται για τη μετατροπή ξενοδοχείου κλασικού τύπου, κατηγορίας 5 αστέρων, σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, για τη δημιουργία σύνθετου καταλύματος στη Σπάρτη και για τη δημιουργία σύνθετου καταλύματος σε εγκατάσταση όπου λειτουργούσε παλαιότερα Club Μed. H έβδομη επένδυση, που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ελέγχου, αφορά τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος και συνοδευτικά έργα στη θέση Νήες του Δήμου Αλμυρού.

Επίσης, η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων έχει δώσει τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο 5 αστέρων San Stefano, στην περιοχή Μπενίτσες, στην Kέρκυρα, ενώ διαχειρίστηκε τη διαδικασία επαναχαρακτηρισμού και επανοριοθέτησης των ορίων των τμημάτων Ρωμανού και Πύλου στη Μεσσηνία για τη δημιουργία και τη μετατροπή υφιστάμενων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα.