Μέρισμα 500 ευρώ σε 75.000 ενστόλους στις 9 Μαΐου

Μέρισμα 500 ευρώ σε 75.000 ενστόλους στις 9 Μαΐου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 9 Μαΐου θα καταβληθεί σε 75.000 ενστόλους το κοινωνικό μέρισμα των 500 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το επίδομα θα λάβουν όσοι είχαν τον Ιανουάριο τακτικές μηνιαίες αποδοχές έως 1.500 ευρώ και μειωμένο όσοι είχαν τακτικές αποδοχές έως 1.541 ευρώ.

Οπως προκύπτει από την απόφαση, δικαιούχοι της εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης είναι τα εν ενεργεία κατά την 31η Ιανουαρίου 2014 στελέχη (ένστολο προσωπικό) των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Επίσης το επίδομα θα λάβουν και οι ένστολοι που είχαν τεθεί σε καθεστώς αργίας.

Σημειώνεται ότι στις τακτικές μηνιαίες αποδοχές δεν περιλαμβάνονται η οικογενειακή παροχή, η ειδική αποζημίωση για κάθε ημέρα απασχόλησης πέραν του πενθήμερου, καθώς και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων. Επίσης δεν συνυπολογίζονται τα πάσης φύσεως οδοιπορικά έξοδα και το επίδομα Υπηρεσίας Αλλοδαπής και τυχόν αποδοχές που καταβλήθηκαν τον Ιανουάριο αλλά αφορούσαν προγενέστερο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, υπολογίζονται στο ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών τα πάσης φύσεως επιδόματα κινδύνου (πτητικό, καταδυτικό, ειδικών επιχειρήσεων, ναρκοπεδίων κ.ά). Τα επιδόματα αυτά θα μετρήσουν στις βασικές μηνιαίες αποδοχές, διαιρώντας το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε το 2013 με τον αριθμό 12 (όσοι οι μήνες) και προσθέτοντάς το στις αποδοχές του Ιανουαρίου.

Για τους ενστόλους με τακτικές μηνιαίες αποδοχές έως 1.500 ευρώ, το επίδομα είναι 500 ευρώ. Για τους ενστόλους των οποίων οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ αλλά είναι χαμηλότερες από 1.541 ευρώ, το επίδομα των 500 ευρώ μειώνεται κατά 1/12, για κάθε ένα επιπλέον των 1.500 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή