Αυξημένες προοπτικές ανάκαμψης

Αυξημένες προοπτικές ανάκαμψης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σημείο αναφοράς για την ανάκαμψη της οικονομίας» αποτελεί κατά τη Εurobank η έξοδος της χώρας στις αγορές, ενώ η Alpha Bank υποστηρίζει πως «με την ολική επαναφορά της χώρας στις αγορές κλείνει ένας επώδυνος κύκλος προσαρμογής». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Eurobank στο δελτίο της «7 ημέρες οικονομία», η επιτυχής έκδοση του 5ετούς ομολόγου με επιτόκιο 4,95% μαζί με τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας ενισχύει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αφού προσθέτει ένα ακόμη επιχείρημα για την επερχόμενη διαπραγμάτευση ελάφρυνσης του χρέους και αναμένεται να μειώσει και το κόστος δανεισμού τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Από την πλευρά της, η Αlpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της για την ελληνική οικονομία σημειώνει ότι με την έξοδο στις αγορές κλείνει ένας επώδυνος κύκλος προσαρμογής «επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ξένοι επενδυτές ότι η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας θα συνεχισθεί και ότι η ανάκαμψη θα είναι βιώσιμη και διασκεδάζοντας τις αβεβαιότητες περί ύπαρξης χρηματοδοτικού κενού».

Παράλληλα, η Αlpha Bank επικρίνει και τη στάση του οίκου Moody’s να μην αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας. «Η στάση της Moody’s θυμίζει το “Ελληνες πλην Λακεδαιμονίων” του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Απορεί κανείς τι χρήση πλέον μπορεί να έχουν οι δείκτες πιστοληπτικής ικανότητας όταν οι επενδυτές συνωστίζονται να αγοράσουν το ομόλογο της Ελληνικής Δημοκρατίας που η Moody’s διαβαθμίζει ως Caa3».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή