Σύντομα

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κάμψη της οικοδομής πλήττει και τα χημικά

Tο 2012 επήλθε περαιτέρω υποχώρηση της ζήτησης για τις περισσότερες κατηγορίες χημικών πρώτων υλών, καθώς ο κλάδος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εγχώρια βιομηχανική δραστηριότητα, τομέας που το 2012 παρουσίασε υποχώρηση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά κατά 3,2%, σύμφωνα με την Infobank Hellastat. H σημαντική υποχώρηση της οικοδομικής δραστηριότητας έχει οδηγήσει στη μείωση της κατανάλωσης των χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται στις οικοδομές και τις κατασκευές: οι πολεοδομίες της χώρας το 2012 εξέδωσαν 22.627 οικοδομικές άδειες (-36,7% έναντι του 2011), ενώ παρατηρήθηκε μείωση 29% στον όγκο. Αμεση συνέπεια αποτελεί η υποχώρηση της παραγωγής του κλάδου: σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της ΕΛΣΤΑΤ, το 2012 η παραγωγική επίδοση της χημικής βιομηχανίας σημείωσε περαιτέρω κάμψη κατά 12%.

Κινεζικοί γάμοι στην Ελλάδα

Δεκαέξι ζευγάρια Κινέζων που θα συνοδεύονται από εβδομήντα φίλους τους, δημοσιογραφική ομάδα είκοσι ατόμων και συνεργάτες στον τουριστικό τομέα αναμένονται στην Ελλάδα, προκειμένου να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Η αποστολή των Κινέζων μελλονύμφων επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο του θεσμού των «Τριανταφυλλένιων Γάμων» –γνωστών σε διεθνές επίπεδο ως Rose Wedding– που ξεκίνησε το 1998 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τουρισμού της Σαγκάης από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Σαγκάης και τον Δήμο Huangpu. Τα ζευγάρια των Κινέζων θα παντρευτούν στα Χανιά, θα επισκεφθούν το Ρέθυμνο και τον Αγιο Νικόλαο και εν συνεχεία θα ταξιδέψουν από το Ηράκλειο στη Σαντορίνη. Ο θεσμός των Rose Wedding τελείται, ήδη, σε χώρες όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Μαλαισία, η Νέα Ζηλανδία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Αυστρία κ.α. Η ΑΝΕΚ Lines έχει προγραμματίσει για τις 23 Απριλίου εκδήλωση καλοσωρίσματος της αποστολής «The Aegean Rose Wedding 2014» στην οποία έχουν προσκληθεί η υπ. Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli.

Τo success story του ελληνικού τουρισμού κατά την περυσινή σεζόν εκτόξευσε τις εισπράξεις στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία της χώρας. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 15,9% ξεπερνώντας τα 47 εκατ. ευρώ από 40,5 εκατ. ευρώ το 2012. Ο αριθμός των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους αυξήθηκε κατά 22%, αγγίζοντας τα 8,2 εκατ. και στα μουσεία κατά 13,4% ξεπερνώντας τα 3,37 εκατ. Αύξηση κατά 23,1% παρουσίασε και ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου (3,67 εκατ.) στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Μ. Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία της Ιαματικής Πηγής Υπάτης

Tη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινάει η λειτουργία της Ιαματικής Πηγής Υπάτης για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. Ειδικότερα, θα λειτουργεί καθημερινά η εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή ιαματικών λούσεων, καθώς και η πτέρυγα πολυτελείας από τις 10.00 έως τις 18.00. Η ΕΤΑΔ επισημαίνει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων της Πηγής, καθώς και οι εργασίες περιποίησης του Πάρκου.

Η Πηγή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 27 Απριλίου. Για την καλοκαιρινή περίοδο θα επαναλειτουργήσει την 1η Ιουνίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή