ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηταράκης – Σερεμέτας: Επίκεντρο η μείωση τελωνειακών δασμών σε ουκρανικά προϊόντα

mitarakis-amp-8211-seremetas-epikentro-i-meiosi-teloneiakon-dasmon-se-oykranika-proionta-2017198

Η επικείμενη έγκριση του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για την μείωση των τελωνειακών δασμών σε προϊόντα προέλευσης Ουκρανίας, καθώς και οι διμερείς οικονομικές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης χθες μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, και του Ουκρανού Υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου Παύλου Σερεμέτα (Pavlo Sheremeta).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην ετήσια εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, όπου εκπροσωπεί τη χώρα μας ο κ.Μηταράκης, ο οποίος κατέχει και την ιδιότητα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικού Εμπορίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αρωγός στην προσπάθεια της Ουκρανίας να σταθεροποιήσει την οικονομία της και ως Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνέχεια και των συζητήσεων που έλαβαν χώρα κατά το πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου στην Αθήνα, προτιθέμεθα να προχωρήσουμε με γοργά βήματα στην υιοθέτηση του Κανονισμού για την μείωση των τελωνειακών δασμών σε προϊόντα προέλευσης Ουκρανίας».