Κουέντιν Ντεσιουρμόντ: «Η Ελλάδα ως προορισμός είναι η Καραϊβική της Ευρώπης»

Κουέντιν Ντεσιουρμόντ: «Η Ελλάδα ως προορισμός είναι η Καραϊβική της Ευρώπης»

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H Καραϊβική της Ευρώπης είναι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός», αναφέρει στην «Κ» ο κ. Κουέντιν Ντεσιουρμόντ, πρόεδρος του Traveller Made, μιας ευρωπαϊκής κοινότητας δικτύωσης που απαρτίζεται από ταξιδιωτικούς οργανισμούς που ειδικεύονται στον σχεδιασμό πολυτελών και μοναδικών ταξιδιών, τόσο για ιδιώτες όσο και για μικρά γκρουπ.

O κ. Ντεσιουρμόντ επισκέφθηκε την Αθήνα με αφορμή τη διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου του Traveller Made, στο οποίο συμμετείχαν 40 μέλη – ιδιοκτήτες μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων. Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο, που διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, συμμετείχαν ιδιοκτήτες γραφείων από την Ελλάδα, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Λεττονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τη Ρωσία και την Αγγλία. Το Traveller Made έχει ως μέλη 71 ταξιδιωτικά γραφεία και συνεργάζεται με περίπου 200 ξενοδοχεία και 40 DMC (Εταιρείες Διαχείρισης Προορισμών) σε όλο τον κόσμο.

Ξεχωρίζει για τον πολιτισμό

Για την Ελλάδα, ο κ. Ντεσιουρμόντ υποστηρίζει ότι είναι ένας πολύ σημαντικός προορισμός που ξεχωρίζει για τον πολιτισμό, τα νησιά και την ιστορία του. Ειδικότερα, οι επιμέρους ελληνικοί προορισμοί που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν επηρέασε τους τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου από το να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Ως παράδειγμα αναφέρει ένα πολυτελές ταξίδι που διοργανώθηκε σε ελληνικούς προορισμούς για λογαριασμό ενός ζευγαριού από την Ελβετία με τέσσερα παιδιά, το οποίο κόστισε 100.000 ευρώ. Το δεκαήμερο πρόγραμμα του ταξιδιού περιελάμβανε μια θαλάσσια περιήγηση της εξαμελούς οικογένειας με ένα γιοτ 40 μέτρων, το οποίο, με αφετηρία τον Πειραιά, επισκέφθηκε προορισμούς της Πελοποννήσου και του Ιονίου. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από κοινού με το ζευγάρι και τον κυβερνήτη του γιοτ. Επιπροσθέτως, στους προορισμούς που επισκέφθηκε η οικογένεια, τη συνόδευε αποκλειστικός ξεναγός.

Οι πολλοί πλούσιοι είναι οι πρώτοι που θέλουν να εξερευνήσουν νέους προορισμούς με αναφορά στην πολυτέλεια,  σημειώνει ο κ. Ντεσιουρμόντ, θέτοντας ως πρόσφατο παράδειγμα περιοχές προς τις οποίες ενδιαφέρθηκαν να ταξιδέψουν όπως το Μπουτάν και το Ομάν. Επίσης, για ένα οργανωμένο πολυτελές ταξίδι είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν αρκετά χρήματα. Μία ομάδα επτά ατόμων από τη Γαλλία διέθεσε 150.000 ευρώ για δέκα ημέρες προκειμένου να ταξιδέψει με ένα ιδιωτικό τζετ σε έξι Πολιτείες των ΗΠΑ. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα για το τζετ, το οποίο, αφού ταξίδεψαν με κανονική πτήση στις ΗΠΑ, χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά τους στις έξι Πολιτείες.

Για την περαιτέρω ανάπτυξη του πολυτελούς τουρισμού στη χώρα μας, ο πρόεδρος του Traveller Made τονίζει ότι απαιτείται η κατασκευή περισσότερων πολυτελών και αναγνωρίσιμων διεθνώς ξενοδοχειακών μονάδων. Ο κ. Ντεσιουρμόντ θεωρεί ότι σε διεθνές επίπεδο υπάρχουν επενδυτές που έχουν μεγάλη ρευστότητα και επιθυμούν να διοχετεύσουν τα κεφάλαιά τους στον χώρο των ξενοδοχείων. Ειδικά για τον ελληνικό προορισμό προσθέτει ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον εφόσον διατηρηθεί η σταθερότητα στη χώρα. Σε ό,τι αφορά τους στόχους του Traveller Made υπογραμμίζει ότι για φέτος ο στόχος είναι να προσθέσει περί τα δέκα νέα μέλη.

Για την Αθήνα

Να σημειωθεί ότι το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έπειτα από πρωτοβουλία του ελληνικών συμφερόντων ταξιδιωτικού γραφείου Seez Travel, που αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Traveller Made. O συνιδρυτής του γραφείου κ. Γιώργος Ηλιάδης επισημαίνει στην «Κ» ότι η Αθήνα έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης ως προορισμός city break για τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Επίσης, συμπληρώνει ότι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο επισκέφθηκαν σημεία στην Αθήνα όπου πρόκειται να υλοποιηθούν νέα μεγάλα τουριστικά έργα υποδομής, όπως στο Ελληνικό και στον Αστέρα Βουλιαγμένης, και εκφράσθηκαν με θετικά σχόλια για τις προοπτικές ανάπτυξης του πολυτελούς τουρισμού στην πρωτεύουσα.

Ο κ. Ηλιάδης σημειώνει ότι με αφορμή το συνέδριο σημειώθηκε και έμπρακτο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στη χώρα μας. Ως παράδειγμα αναφέρει ένα επταήμερο ταξίδι που κλείστηκε για 250 άτομα από τη Γαλλία, την Αγγλία και το Ισραήλ, το οποίο συνδυάζεται με τη διοργάνωση εκδήλωσης. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και άλλους νησιωτικούς προορισμούς, κάποια στιγμή μέσα στο 2015. Παράλληλα, για τον Σεπτέμβριο κλείστηκε ένα τριήμερο ταξίδι πελατών μιας ξένης εταιρείας στην Αθήνα.

Ο ίδιος στέκεται ιδιαίτερα στη συνεισφορά που έχει για την οικονομία και την απασχόληση η διοργάνωση τέτοιου είδους ταξιδιών από το εξωτερικό στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει πως όταν συνδυάζεται η διοργάνωση ενός ταξιδιού με την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης, επωφελούνται περί τα 20 επαγγέλματα στη χώρα μας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή