Με ευνοϊκότερους όρους η εξόφληση αγροτικών δανείων

Με ευνοϊκότερους όρους η εξόφληση αγροτικών δανείων

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ευνοϊκότερους όρους θα μπορούν να εξοφλούν αγροτικά δάνεια οι κάθε μορφής εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της γεωργίας, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Κάνοντας δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου έκρινε ότι στον νόμο 3259/2004 που προβλέπει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των αγροτών ένταντι της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος και των άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων, εμπίπτουν υπό προϋποθέσεις (να έχουν ως κύρια δραστηριότητα τη γεωργία, από την άσκηση της οποίας αντλείται τουλάχιστον το 50% των συνολικών εισοδημάτων τους, και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της γεωργίας όπως για παράδειγμα αγροτικοί συνεταιρισμοί, η πλειοψηφία του εταιρικού κεφαλαίου να ανήκει σε γεωργούς κατά κύρια απασχόληση).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή