Εργο 58 εκατ. ευρώ σε Δομική Κρήτης – ΑΤΕΣΕ

Εργο 58 εκατ. ευρώ σε Δομική Κρήτης – ΑΤΕΣΕ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κοινοπραξία των εταιρειών Δομική Κρήτης – ΑΤΕΣΕ (συμμετοχή 50% – 50%) απονεμήθηκε η σύμβαση ΣΔΙΤ για την κατασκευή και 25ετή συντήρηση 14 σχολικών κτιρίων στην Αττική. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 58 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank. Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στην Ε.Ε., το οποίο χρηματοδοτείται από κοινού, τόσο από την ΕτΕΠ όσο και από το χρηματοδοτικό εργαλείο Jessica, που καλύπτει τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, οδηγώντας σε αδυναμία ολοκλήρωσης μιας σειράς διαγωνισμών ΣΔΙΤ.

Η ανάδοχος κοινοπραξία θα κατασκευάσει εντός της επόμενης διετίας συνολικά 14 σχολεία σε επτά δήμους της Αττικής. Ειδικότερα, προβλέπεται να κατασκευαστούν δύο σχολεία στον Δήμο Αθηναίων, ένα σχολείο στον Δήμο Ιλίου, ένα σχολείο στον Δήμο Περιστερίου, δύο σχολεία στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τέσσερα σχολεία στον Δήμο Κρωπίας, δύο σχολεία στον Δήμο Παλλήνης-Γέρακα και δύο σχολεία στον Δήμο Πεντέλης. Πέραν της συντήρησης, η ανάδοχος κοινοπραξία θα πραγματοποιήσει και επιπλέον επενδύσεις συντήρησης κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

Σημειωτέον ότι εντός του Μαΐου αναμένεται η υπογραφή της χρηματοδότησης και η συνακόλουθη συμβασιοποίηση ενός ακόμα έργου ΣΔΙΤ για την κατασκευή 12 ακόμα σχολικών μονάδων. Στον σχετικό διαγωνισμό έχει μειοδοτήσει η J&P Αβαξ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή