ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάθηκαν προσωρινά οι βεβαιώσεις αποδοχών από το σύστημα taxis

chathikan-prosorina-oi-vevaioseis-apodochon-apo-to-systima-taxis-2018395

 Σταματά προς το παρόν η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για όσους έχουν εισοδήματα από ελευθέριο επάγγελμα, μπλοκάκι και γενικότερα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Και αυτό διότι χάθηκαν προσωρινά οι βεβαιώσεις αποδοχών από το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet. Συγκεκριμένα στο έντυπο Ε1 δεν υπάρχουν τα στοιχεία των αμοιβών και του φόρου που παρακρατήθηκε το 2013.

Η εξέλιξη αυτή σταματά επί της ουσίας τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων, δεδομένου ότι τα στοιχεία αυτά είναι προσυμπληρωμένα στη δήλωση και δεν μπορούν να τροποποιηθούν ή να συμπληρωθούν από τους υπόχρεους.

Μέχρι και προχθές τα στοιχεία υπήρχαν στις φορολογικές δηλώσεις των υπόχρεων αλλά ξαφνικά χθες το πρωί χάθηκαν από τους λογαριασμούς των φορολογούμενων. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προσπαθούσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ να επαναφέρουν τα στοιχεία, τα οποία είναι αποθηκευμένα σε σκληρούς δίσκους στη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων.

Βέβαια, το προσωπικό της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων και της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων είχε επικεντρωθεί στο άνοιγμα της εφαρμογής για το κοινωνικό μέρισμα. Η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των αιτήσεων άνοιξε τελικά χθες στις 7.30 το απόγευμα. Οι υπόχρεοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση του «Κοινωνικού Μερίσματος» μέσω του περιβάλλοντος TAXISnet στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr.

Ως καταληκτική προθεσμία για την υποβολή της αίτησης ορίζεται η 30/6/2014. Η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος γίνεται με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ο οποίος υποδεικνύεται στην κατά τα ανωτέρω υποβαλλόμενη αίτησή του και πραγματοποιείται εντός του πρώτου δεκαημέρου του επόμενου μήνα από τον μήνα υποβολής της αίτησης.