ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι συμβολαιογράφοι ζητάνε την αναστολή του φορολογικού πλαισίου της υπεραξίας των ακινήτων

Οι συμβολαιογράφοι ζητάνε την αναστολή του φορολογικού πλαισίου της υπεραξίας των ακινήτων

Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος Κωνσταντίνος Βλαχάκης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η ψήφιση των διατάξεων του Ν. 4254/2014 για τα θέματα φορολογίας υπεραξίας από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας με επαχθή αιτία, σκόρπισε αισιοδοξία στον Έλληνα πολίτη, ότι επιτέλους θα μπορέσει να διαχειρισθεί την εκποίηση ακινήτων του για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών του».

Παράλληλα, ο κ. Βλαχάκης, υπογραμμίζει ότι δυστυχώς «η συνεχιζόμενη δυστοκία στην έκδοση των απαιτούμενων κανονιστικών αποφάσεων και πράξεων εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους τόσο για τα συμφέροντα των φορολογούμενων όσο και για την “υπόθεση” του ελληνικού ακινήτου γενικότερα».

Κατόπιν αυτών, οι Έλληνες συμβολαιογράφοι, «εφιστούν την ιδιαίτερη προσοχή στην ηγεσία και την διοίκηση του υπουργείου Οικονομικών επαναφέροντας το αίτημά τους για αναστολή του φορολογικού πλαισίου της υπεραξίας των ακινήτων, για χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί σε περίπτωση που κρίνεται ανέφικτη η άμεση εφαρμογή του».

Πηγή: ΑΜΠΕ