Ανάγκη ενίσχυσης των καινοτόμων

Ανάγκη ενίσχυσης των καινοτόμων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη ενίσχυσης της καινοτομικής δραστηριότητας υπογράμμισε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γεώργιος Ζανιάς, μιλώντας σε εκδήλωση της τράπεζας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τη βράβευση των 10 προτάσεων του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε η Εθνική για τέταρτη συνεχή χρονιά. Ο πρόεδρος του ομίλου κατά την τελετή βράβευσης υπογράμμισε τα εξής: «Το κυριότερο εμπόδιο για την ανάπτυξη της καινοτομικής δραστηριότητας στη χώρα μας είναι η έλλειψη χρηματοδότησης. Παρά τις προσπάθειες που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια, οι επενδύσεις κεφαλαίων τύπου venture capital για την ενίσχυση καινοτόμων επιχειρήσεων είναι ακόμη περιορισμένες και οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη χαμηλές». «Στόχος μας στην Εθνική», πρόσθεσε ο κ. Ζανιάς, «μέσα από τον διαγωνισμό “i-bank” είναι να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμποδίζουν την καινοτομία και να ενθαρρύνουμε την καινοτομική δραστηριότητα, ιδίως από νέους ανθρώπους. Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη σύνδεση της ερευνητικής δραστηριότητας των πανεπιστημίων με την επιχειρηματικότητα, ενώ εξελίσσουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης προτάσεων, ώστε να επιτευχθεί η επιχειρηματική ανάπτυξή τους», τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν, μεμονωμένα ή σε ομάδες, 571 άτομα και υποβλήθηκαν 344 προτάσεις. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Σημειώνεται ότι το 76% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας μικρότερης των 40 ετών. Το πρώτο χρηματικό βραβείο ύψους 20.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Βούρκου Αντρέα, Μπέλλα Ζήση, Παπαδάκη Ιωάννη και Ζαούδη Γιάννη για την πρότασή τους με τίτλο ««Pollfish».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή