Αντιπαραθέσεις στην Ενωση Επιμελητηρίων

Αντιπαραθέσεις στην Ενωση Επιμελητηρίων

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τριγμούς» στο εσωτερικό της επιμελητηριακής κοινότητας προκαλεί το ζήτημα της άρσης της υποχρεωτικότητας της εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια από την 1η Ιανουαρίου 2015. Χθες, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Βασίλης Κορκίδης αρνήθηκε να παραιτηθεί της υποψηφιότητάς του για το Ευρωκοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 – 5 Απριλίου κατά τη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) είχε αποφασισθεί ότι εάν το υπουργείο Ανάπτυξης δεν κάνει δεκτή τροπολογία με την οποία θα εξακολουθήσει να είναι υποχρεωτική η εγγραφή των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια, θα αποσύρονταν από τα ψηφοδέλτια Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ οι υποψήφιοι που είναι ταυτόχρονα μέλη διοικητικών συμβουλίων επιμελητηρίων. Ο κ. Κορκίδης σημειώνεται ότι συμμετέχει στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Σε νέα συνέλευση της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή επιβεβαιώθηκε η απόφαση της προηγούμενης συνέλευσης περί απόσυρσης των υποψηφίων, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης δεν αποδέχεται την τροπολογία που έχουν υπογράψει 185 βουλευτές από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην ΚΚΕ και ΧΑ. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΕΕ αναφέρεται μάλιστα ότι η απόφαση την Παρασκευή επιβεβαιώθηκε ομόφωνα, κάτι, ωστόσο που με χθεσινή δήλωσή του αμφισβητεί ο κ. Κορκίδης. Στην ανακοίνωση της ΚΕΕΕ μάλιστα, τονίζεται ότι «σε περίπτωση άρνησης κάποιων να υλοποιήσουν την απόφαση, η επιμελητηριακή κοινότητα δεν θα στηρίξει τους υποψηφίους αυτούς».

Απαντώντας στα παραπάνω ο κ. Κορκίδης τόνισε: «Εγώ ο Βασίλης Κορκίδης, ως πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, ξεκαθαρίζω ότι δεν παραιτούμαι από καμία διεκδίκηση προσωπική ή συλλογική. Θεωρώ μεγάλη προσβολή να αποφασίζουν, άλλοι για μένα χωρίς εμένα. Αμφισβητώ την ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. της ΚΕΕΕ στην οποία δεν ήμουν παρών, αφού τουλάχιστον ο εκπρόσωπός μου από το ΕΒΕΠ δεν συμφώνησε και προτείνω την απόσυρση αυτής της στάσης αυτοχειρίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή