Κοινωνικό διάλογο για τις συμβάσεις ζητεί η ΔΟΕ

Κοινωνικό διάλογο για τις συμβάσεις ζητεί η ΔΟΕ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nα γίνουν σεβαστές και οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τη ΔΟΕ (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας) ζήτησε χθες ο γενικός διευθυντής της πολυεθνικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Βουλή παρουσία και των εκπροσώπων των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ο κ. Γκάι Ράιντερ επεσήμανε ότι η ΔΟΕ έρχεται στην Ελλάδα «για να προσφέρει τη γνώμη της και όχι για να επιβάλει κάτι, αλλά έχει και την υποχρέωση να εξετάσει αν γίνονται σεβαστές και οι δεσμεύσεις της χώρας».

«Η Ελλάδα έχει κυρώσει μια σειρά συμβάσεων με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας και πιστεύω ότι οι υποχρεώσεις αυτές είναι δεσμευτικές. Μέρος, λοιπόν, της δουλειάς μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα σέβεται τις διεθνείς της υποχρεώσεις όσον αφορά το δικαίωμα οργάνωσης συλλογικών συμβάσεων» σημείωσε ο κ. Ράιντερ. «Eίναι δουλειά της ΔΟΕ να χρησιμοποιεί την επιρροή της, τα επιχειρήματά της και να επηρεάζει και άλλες οργανώσεις και στην Ευρώπη και διεθνώς, έτσι ώστε να επιδείξουν μεγαλύτερη προσοχή στα ζητήματα που θίξατε και είναι κεφαλαιώδους σημασίας» απάντησε σε κριτικές και επικριτικές υποδείξεις που έγιναν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΕΛ και της Χ.Α.

«Θα πρέπει να απορρίψουμε την ιδέα ότι ο τριμερής και κοινωνικός διάλογος αποτελούν μια συνωμοσία κατά της χρηστής λήψης αποφάσεων και θα πρέπει να ενεργήσουμε πάνω σε μια λογική αναγνώρισης της πραγματικής τους αξίας» τόνισε, δίδοντας έμφαση στα θετικά βήματα που κατά τη γνώμη του παρατηρούνται στο σκέλος του κοινωνικού διαλόγου. «Επιτρέψτε μου να ενώσω τη φωνή μου με αυτήν του υπουργού κ. Βρούτση, συγχαίροντας τους κοινωνικούς εταίρους για την υπογραφή της συμφωνίας (για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και τον ρόλο του ανώτατου συμβουλίου εργασίας) και να εκφράσω και τη δική μου εκτίμηση για την αμοιβαία εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι Ελληνες κοινωνικοί εταίροι κατά τη διάρκεια διαπραγμάτευσης αυτής της συμφωνίας. Μερικές φορές, τα πρώτα βήματα είναι και τα πιο δύσκολα, ταυτόχρονα όμως είναι και τα πιο σημαντικά» πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή