Πτήσεις τσάρτερ προς δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς από Μολδαβία, Γεωργία, Αρμενία

Πτήσεις τσάρτερ προς δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς από Μολδαβία, Γεωργία, Αρμενία

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδεύοντας προς την αιχμή της τουριστικής σεζόν, πληθαίνουν οι πτήσεις προς δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, ακόμη και από χώρες που μέχρι πρότινος δεν υφίσταντο απευθείας αεροπορικές συνδέσεις.

Για παράδειγμα, στις αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση τσάρτερ από την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, το Κισινάου, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έπειτα από πρωτοβουλία του κρητικού τουριστικού γραφείου Deltanet Travel. Μάλιστα, στις 4 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Κισινάου παρουσίαση της Κρήτης στους βασικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες της Μολδαβίας. Επίσης, για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα αφίχθη πτήση τσάρτερ με 180 επιβάτες από το Λονδίνο στο αεροδρόμιο Αράξου. Με αφορμή την πτήση, το Επιμελητήριο Αχαΐας ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες ενίσχυσης του τουριστικού τομέα, ειδικά στο πλαίσιο του προγράμματος «Culture and Shopping». Μάλιστα, από την καλοκαιρινή περίοδο του 2015 θα υπάρχουν τρεις αφίξεις πτήσεων την εβδομάδα από την Αγγλία στο αεροδρόμιο Αράξου. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, 43 ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Γεωργία και την Αρμενία βρέθηκαν στη Ρόδο και συναντήθηκαν με τη δημοτική αρχή και τουριστικούς επαγγελματίες του Νησιού των Ιπποτών. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την πρώτη πτήση τσάρτερ από την Τιφλίδα στη Ρόδο, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου, έπειτα από πρωτοβουλία του πρακτορείου ταξιδίων Malandris Travel. Για εκείνη την ημέρα έχει προγραμματισθεί ειδική εκδήλωση υποδοχής των επιβατών από τη Διεύθυνση Τουρισμού του δήμου. Θα ακολουθήσει σειρά αφίξεων πτήσεων τσάρτερ, οι οποίες θα μεταφέρουν τουρίστες από τη Γεωργία και την Αρμενία για το υπόλοιπο της περιόδου. Επιπλέον, η τουρκική εταιρεία χαμηλού κόστους Borajet θα συνδέσει αεροπορικώς από τις 10 Ιουνίου την Κωνσταντινούπολη με τη Ρόδο.

Στο μεταξύ, η Ελλάδα παραμένει ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους Ρώσους τουρίστες τη φετινή περίοδο, όπως επιβεβαιώθηκε από έρευνα που πραγματοποίησε η Oktogo.ru, από τους μεγαλύτερους ρωσικούς διαδικτυακούς τόπους κράτησης δωματίων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιοποιήθηκε σε ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, η Ελλάδα περιλαμβάνεται μέσα στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ρώσους που σκοπεύουν να ταξιδέψουν –ανεξάρτητα από ταξιδιωτικό πρακτορείο– μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Τουρκία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία. Η έρευνα έδειξε ότι οι Ρώσοι για τις διακοπές τους σε παραλία στη Βουλγαρία θα διαθέσουν 15 ημέρες στην Τενερίφη και στη Μαγιόρκα 13 ημέρες και σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά 12 ημέρες.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία του τουριστικού συνδέσμου του Αζερμπαϊτζάν, ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για τους Αζέρους φέτος το καλοκαίρι είναι η Ελλάδα. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Τουρκία και την τρίτη το Μαυροβούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή