Σύντομα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 4,96% αυξήθηκε ο τζίρος της ΕΥΑΘ το πρώτο τρίμηνο

Αύξηση του τζίρου και των μεικτών κερδών με θετικές ταμειακές ροές παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η ΕΥΑΘ Α.Ε. O τζίρος του ομίλου ανήλθε σε 19,2 εκατ. ευρώ έναντι 18,3 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 4,96%. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 7,6 εκατ. ευρώ έναντι 7,7 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο (μείωση 1,26%), ενώ τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,7 εκατ. ευρώ έναντι 6,4 εκατ. του αντίστοιχου περσινού τριμήνου (μείωση 11,75%) λόγω της αύξησης των φορολογικών συντελεστών.

Ο κ. Χρ. Γκόρτσος στο Κέμπριτζ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) διοργανώνει στα τέλη Ιουλίου στο Πανεπιστήμιο του Cambridge εκπαιδευτικό πρόγραμμα με γενικό τίτλο «Law in the Making». Τη δεύτερη ενότητα του προγράμματος, που αφορά την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ενωση, θα συντονίσει υπό την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, αυτή του αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών κ. Χρήστος Γκόρτσος. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Wolfson College και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα [email protected] or.

Ανοδικά η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ

Βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών πέτυχε η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2013, παρά τις συνθήκες γενικότερης ύφεσης. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σημείωσε αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 62,5% στα 1,3 εκατ. ευρώ, σταθεροποίηση της παραγωγής ασφαλίστρων στα περσινά επίπεδα – 41 εκατ. ευρώ- αύξηση του ενεργητικού κατά 2% στα 305,7 εκατ. ευρώ, αύξηση της καθαρής θέσης κατά 5% στα 62 εκατ. ευρώ και αύξηση των αποθεμάτων της στα 223,8 εκατ. ευρώ κατά 3,6%. Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,9 εκατ. ευρώ, έναντι 2,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία αύξησε το προσωπικό της κατά 4%, με τις συνολικές θέσεις απασχόλησης να ανέρχονται στις 368 έναντι 354 τον Μάρτιο του 2013. Η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης, παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στον ασφαλιστικό κλάδο ο οποίος την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014 εμφάνισε μείωση παραγωγής κατά 2,4% περίπου, είναι αισιόδοξη ότι θα επιτύχει τους οικονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος.

Τη σύνδεση του τουρισμού με τη γαστρονομία επιχειρεί ο ξενοδοχειακός όμιλος της Grecotel. Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα διαθέτει από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου στο ξενοδοχείο της στο Cape Sounio ειδικό μενού με βιολογικά προϊόντα από την παραδοσιακή της φάρμα Agreco η οποία βρίσκεται στο Ρέθυμνο Κρήτης. Επίσης, όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ο όμιλος έχει προγραμματίσει στο ξενοδοχείο τη διοργάνωση ειδικών θεματικών βραδιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Grecotel: Ημέρες Γαστρονομίας – Το καλαντάρι της γεύσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή