Ξεκινούν φορολογικοί έλεγχοι και στα νησιά

Ξεκινούν φορολογικοί έλεγχοι και στα νησιά

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που το ΣΔΟΕ εντόπιζε στην Αττική αποθήκες με παραποιημένα («μαϊμού») αθλητικά προϊόντα, στα νησιά παραμένει ανεξέλεγκτη η αγορά, με το υπουργείο Οικονομικών να σπεύδει να καλύψει το κενό που έχει παρατηρηθεί ως προς τους ελέγχους για φοροδιαφυγή.

Εν μέσω της τουριστικής σεζόν, οι προληπτικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας έχουν «παγώσει».

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) προσπαθεί τώρα να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων, ενώ το θέμα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής σύσκεψης της νέας ΓΓΔΕ, Αικατερίνης Σαββαΐδου, με τους διευθυντές των εφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις επόμενες ημέρες θα γίνει η απόσπαση ενός τουλάχιστον ελεγκτή από κάθε ΔΟΥ στις εφορίες των νησιών και των άλλων τουριστικών περιοχών της χώρας, ώστε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι στην αγορά. Βέβαια, έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος, καθώς θα μπορούσαν να είχαν εντοπιστεί αρκετοί παραβάτες και κυρίως να είχαν λειτουργήσει έλεγχοι αποτρεπτικά για την εμφάνιση φαινομένων φοροδιαφυγής.

Πέραν αυτών, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν περιήλθαν στην υπηρεσία, εντόπισαν δύο αποθήκες στις Αχαρνές που είχαν 1.176 ζεύγη «μαϊμού» αθλητικών παπουτσιών. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησαν στην κατάσχεσή τους (επρόκειτο για αθλητικά υποδήματα ΝΙΚΕ, ADIDAS, CONVERSE, SALOMON κ.λπ.), με τη συνολική αξία τους να ανέρχεται στις 75.000 ευρώ.

Μάλιστα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στις παραπάνω αποθήκες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης:

Δύο σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μεγάλης χωρητικότητας, μέσω των οποίων πραγματοποιούνταν οι αναρτήσεις στο Διαδίκτυο των φωτογραφιών των αθλητικών υποδημάτων, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι πελάτες να κάνουν τις παραγγελίες τους.

l  Ενας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (Lap-top).

Ενας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μία ηλεκτρονική φορολογική ταμειακή μηχανή.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, πλέον θα καταλογιστούν οι αντίστοιχες φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, ενώ οι έρευνες του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν προκειμένου να εντοπιστούν και άλλες παρόμοιες αποθήκες, καθώς και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη εν λόγω υπόθεση απάτης και λαθρεμπορίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή