Αυξήθηκαν τον Ιούλιο οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα

Αυξήθηκαν τον Ιούλιο οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 13,5% παρουσιάζει η μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Ελλάδα για τον Ιούλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φθάνοντας σε 135 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Trivago.

Από την ανάλυση των στοιχείων της διεθνούς μηχανής και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών προκύπτει σημαντική διαφορά στη μέση τιμή των μονάδων ανά ελληνικό προορισμό τον τρέχοντα μήνα. Ετσι, σε δημοφιλείς προορισμούς που υπάρχει συγκέντρωση κυρίως ξένων τουριστών και οι μονάδες έχουν, ήδη, μεγάλες πληρότητες οι on-line ξενοδοχειακές τιμές στα εναπομείναντα διαθέσιμα δωμάτια κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές στους προορισμούς που εξαρτώνται αποκλειστικά από την ελληνική πελατεία. Να σημειωθεί ότι φέτος η χώρα μας αναμένει ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών και ταξιδιωτικών εισπράξεων. Σε συνδυασμό, όμως, με τη μεταβολή των τιμών θα πρέπει πλέον να αναμένει και υψηλότερα, των αρχικά εκτιμώμενων, έσοδα ΦΠΑ ως αποτέλεσμα της ξενοδοχειακής δραστηριότητας.

Εξάλλου, η μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή στην Ευρώπη διαμορφώθηκε αυτό τον μήνα στα 114 ευρώ. Την υψηλότερη τιμή διαθέτουν τα ξενοδοχεία της Ελβετίας, φθάνοντας στα 192 ευρώ ανά διανυκτέρευση και τη χαμηλότερη τα ξενοδοχεία της Ρουμανίας στα 62 ευρώ.

Στην Αθήνα η μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή για τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 17% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φθάνοντας σε 95 ευρώ. Η άνοδος των τιμών στην πρωτεύουσα συνοδεύεται και από σημαντική αύξηση των αφίξεων έπειτα από αρκετά χρόνια που επικράτησαν πτωτικές τάσεις. Η μέση τιμή στα ξενοδοχεία των 50 ευρωπαϊκών πόλεων που παρακολουθεί η Trivago διαμορφώνεται στα 118 ευρώ. Τις υψηλότερες ξενοδοχειακές τιμές διαθέτουν τα ξενοδοχεία του Λονδίνου στα 236 ευρώ, της Γενεύης στα 230 ευρώ και της Βενετίας στα 213 ευρώ. Στον αντίποδα, τις χαμηλότερες τιμές διαθέτουν τα ξενοδοχεία της Σαραγόσας στα 55 ευρώ, της Σόφιας στα 56 ευρώ και της Βαρσοβίας στα 61 ευρώ. Σε απεικόνιση της Trivago με 22 επιλεγμένους μεγάλους αστικούς προορισμούς από το σύνολο του δείγματος η Αθήνα περιλαμβάνεται μεταξύ των 6 πόλεων που παρέχουν τις φθηνότερες τιμές για ξενοδοχειακή διαμονή. Σε ό,τι αφορά τη μέση τιμή σε άλλες μεγάλες πόλεις της νότιας Ευρώπης γι’ αυτό τον μήνα στη Βαρκελώνη διαμορφώνεται στα 139 ευρώ (αύξηση 4%), στη Ρώμη στα 123 ευρώ (πτώση 2%), στη Λισσαβώνα στα 103 ευρώ (αύξηση 10%), στην Κωνσταντινούπολη στα 97 ευρώ (πτώση 11%) και στη Μαδρίτη στα 82 ευρώ (αύξηση 6%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή