Ενθαρρυντικά τα οικονομικά μηνύματα

Ενθαρρυντικά τα οικονομικά μηνύματα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελπιδοφόρα μηνύματα από το μέτωπο της οικονομίας αλλά και πολιτικά «ρίσκα» για την ανάκαμψη στην Ελλάδα, διακρίνει η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung.

«Μετά την επιτυχή επιστροφή στις διεθνείς αγορές τον περασμένο Απρίλιο, η Ελλάδα προγραμματίζει νέα έκδοση ομολόγων. Το κλίμα στην οικονομία έχει σαφώς βελτιωθεί και μόνο τα πολιτικά “ρίσκα” προβληματίζουν την οικονομία», αναφέρει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει τώρα στην έκδοση ομολόγου με χαμηλό επιτόκιο, κάτω από το 3%.

«Τα οικονομικά μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, κυρίως η σημαντική βελτίωση των όρων αναχρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς χρηματαγορές», παρατηρεί η Neue Zürcher Zeitung, αναφέροντας το παράδειγμα της Βιοχάλκο που εξαιτίας προβλημάτων ρευστότητας μετέφερε την έδρα της στο Βέλγιο.

Σήμερα «εντυπωσιάζει η ευκολία με την οποία ελληνικές μεγάλες επιχειρήσεις αντλούν εκατομμύρια ευρώ από την αγορά κεφαλαίων», γράφει η εφημερίδα, και αναφέρει επίσης τα παραδείγματα του ομίλου παραγωγής τσιμέντου Τιτάν, του ΟΤΕ, της Motor Oil, των Ελληνικών Πετρελαίων κ.ά., που διασφάλισαν κεφάλαια στις αγορές. «Το υπουργείο Οικονομικών ελπίζει ότι το δεύτερο τρίμηνο η οικονομία θα αναπτυχθεί για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης», επισημαίνει η ελβετική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης παραμένει στο καθορισμένο πλαίσιο. «Ομως η εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων είναι για την κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση. Στον δημόσιο τομέα, οι αντιστάσεις παραμένουν ισχυρές», διαπιστώνει η Neue Zürcher Zeitung.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή