ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέσσερις δεσμευτικές προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ για Αφάντου Ρόδου

Τέσσερις δεσμευτικές προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ για Αφάντου Ρόδου

Τέσσερα επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν χθες στο ΤΑΙΠΕΔ δεσμευτικές προσφορές για την αξιοποίηση των δύο ακινήτων στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον υπήρξε από τις εταιρείες Aegean Sun Investments Ltd, Dimand A.E., M.A. Angeliades Inc., Eπιχειρήσεις Ι. Χατζηλαζάρου. Το Δ.Σ. του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του για την εγκυρότητα των προσφορών των υποψηφίων, μετά τις σχετικές εισηγήσεις των συμβούλων και στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

Ηταν η τρίτη φορά που το ΤΑΙΠΕΔ δημοπρατούσε το συγκεκριμένο ακίνητο καθώς τις δύο πρώτες φορές δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Ο τεμαχισμός του ακινήτου συνολικής έκτασης 500 στρεμμάτων σε δύο σχεδόν ισομεγέθη ακίνητα προκάλεσε μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ακόμη ότι εντάσσονται 26 νέα ακίνητα, εκ των οποίων 12 βρίσκονται στην ιστορική περιοχή της Πλάκας, του Δήμου Αθηναίων, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-publicrealestate. Mάλιστα γνωστοποίησε ότι τα ακίνητα της Πλάκας δεν θα πωληθούν, αλλά θα αξιοποιηθούν μέσω δικαιωμάτων επιφανείας για 99 έτη. Ετσι, μετά το τέλος της συγκριμένης περιόδου, η κυριότητα των ακινήτων θα επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο. Σημειώνεται ότι αρκετά προς αξιοποίηση ακίνητα είναι ημιτελή ή/και εγκαταλελειμμένα κτίσματα. Γι’ αυτό, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίησή τους θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή της Πλάκας. Τα υπόλοιπα 14 ακίνητα που αξιοποιούνται μέσω της πλατφόρμας αφορούν σε κτίρια και παραθαλάσσια οικόπεδα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τέλος, το ΤΑΙΠΕΔ δημοσιοποίησε χθες διαγωνισμό για την πρόσληψη ανεξάρτητου εκτιμητή, στο πλαίσιο της αξιοποίησης του ακινήτου της Σαμπάριζας στον Ν. Ηλείας. Οι ενδιαφερόμενοι για το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να υποβάλουν ενδιαφέρον έως τις 25 Ιουλίου 2014. Το προσφερόμενο τίμημα είναι 8.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.