Επιστολές Γκ. Χαρδούβελη σε ομολόγούς του για τα προαπαιτούμενα

Επιστολές Γκ. Χαρδούβελη σε ομολόγούς του για τα προαπαιτούμενα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο ο έλεγχος του Σεπτεμβρίου να είναι για πρώτη φορά «έλεγχος Σεπτεμβρίου» και όχι ενός τριμήνου ή και περισσότερο, το οικονομικό επιτελείο βάζει σε άμεση προτεραιότητα την υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων και όχι μόνο.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελης, έχει ήδη καταλάβει ότι για να μην διαρκέσει σε μάκρος ο νέος έλεγχος της τρόικας θα πρέπει η Ελλάδα να έχει φέρει εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις της. Δράσεις οι οποίες δεν είναι λίγες – ξεπερνούν τις 600 – και σύμφωνα με πληροφορίες έως σήμερα έχει υλοποιηθεί ποσοστό μικρότερο του 10%.

Γι αυτό και οι υπουργοί με πληθώρα Μνημονιακών δράσεων έχουν ήδη λάβει επιστολές που περιγράφουν ποιες είναι αυτές οι δράσεις και μέχρι πότε πρέπει να έχουν γίνει. Μάλιστα, τις επιστολές έστειλε ο υπουργός Οικονομικών και θα πρέπει οι δράσεις αυτές να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι επιστολές εστάλησαν σε μία προσπάθεια να καταστεί σαφές το πόσο σημαντικό είναι για την κυβέρνηση και την χώρα να ολοκληρώσει τα συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να ολοκληρωθεί και ο έλεγχος της τρόικας έως το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά στα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης του καλοκαιριού ύψους 2 δις ευρώ, αυτά είναι η ένταξη των επικουρικών ταμείων Σωμάτων Ασφαλείας στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλιση, η πρόβλεψη για κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων που εισπράττουν τα επικουρικά ταμεία, η ψήφιση του δασικού νόμου, καθώς και η υιοθέτηση νόμων για τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Ως πιο δύσκολα χαρακτηρίζονται τα δύο πρώτα, αλλά η κυβέρνηση θέλει μέσα στον Αύγουστο να έχουν κλείσει όλα τα θέματα για να μην δοθεί στην τρόικα η δυνατότητα αμφισβήτησης των προθέσεων της ελληνικής πλευράς ενόψει των συζητήσεων του Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή