ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: H Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πακέτο

goldman-sachs-h-ellada-den-chreiazetai-neo-paketo-2036431

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας από την τρόικα καθώς υπάρχουν ανεκμετάλλευτα κεφάλαια που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της, εκτιμά η Goldman Sachs, ενώ θεωρεί ότι ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Φεβρουάριο του 2015 μπορεί να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, που είναι το σημαντικό για τη χώρα.

Η Goldman Sachs παρατηρεί επίσης ότι η μεταβλητότητα έχει επιστρέψει στην ελληνική αγορά ομολόγων, μετά την αύξηση των αποδόσεων των 10ετών κρατικών ομολόγων. Την ίδια στιγμή, μια δεύτερη προσπάθεια από την Ελλάδα να αξιοποιήσει τις αγορές δεν προσέλκυσε το ίδιο το ενδιαφέρον των επενδυτών, όπως τον Απρίλιο. Υπό αυτά τα δεδομένα, αναζωπυρώθηκε η συζήτηση σχετικά με την εύθραυστη φύση της ελληνικής πρόσβασης στην αγορά ομολόγων και την πιθανότητα για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.

Το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι το χρέος. Επί του παρόντος, το μεγάλο απόθεμα του χρέους διατηρείται λόγω του εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου επιτοκίων, καθιστώντας την εξυπηρέτησή του σχετικά εύκολη.