Παρουσία εφοριακών συναυλία στη Μύκονο

Παρουσία εφοριακών συναυλία στη Μύκονο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πάθημα έγινε μάθημα. Οχι για τους ιδιοκτήτες του Nammos της Μυκόνου, που τζίραρε στη συναυλία του Χούλιο Ιγκλέσιας και του Αντώνη Ρέμου περί τα 2 εκατ. ευρώ, αλλά για το υπουργείο Οικονομικών. Εστειλε από νωρίς τους ελεγκτές όχι για να παρακολουθήσουν τη συναυλία, αλλά για να πιάσουν θέση δίπλα στην ταμειακή μηχανή. Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών εισήλθαν νωρίς στο beach bar Nammos, διενέργησαν ελέγχους στις αποθήκες και αμέσως μετά έπιασαν πόστο στην ταμειακή μηχανή για να ελέγχουν εάν εκδίδονται όλες οι αποδείξεις. Στον έλεγχο της αποθήκης καταμετρήθηκαν όλα τα ποτά και οι σαμπάνιες, προκειμένου στο τέλος τη νύχτας να διαπιστωθεί εάν οι αποδείξεις είναι σε συμφωνία με την κάβα που δεν καταναλώθηκε.

Μετά το τέλος της συναυλίας και την αποχώρηση των θαυμαστών των γνωστών καλλιτεχνών που την παρακολούθησαν, πραγματοποιήθηκε και το γνωστό «Ζ» της ταμειακής μηχανής προκειμένου να διαπιστωθεί ο τζίρος της βραδιάς. Το νούμερο σταμάτησε λίγο πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιο θα βάλει στα ταμεία του το ποσό των 500.000 ευρώ από ΦΠΑ. Τέτοιες βραδιές προφανώς θέλει και άλλες το υπουργείο Οικονομικών με την προϋπόθεση ότι δίπλα στις ταμειακές μηχανές θα στέκουν «κέρβεροι» οι ελεγκτές του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται το 2009 είχαν επιβληθεί φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 3.972.930 ευρώ στο μπαρ Nammos, καθώς και σε επιχειρήσεις εστίασης που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, ύστερα από τακτικό φορολογικό έλεγχο που είχε διενεργήσει το ΣΔΟΕ για τις χρήσεις 2007-2008.

Η έκθεση ελέγχου για τις φορολογικές παραβάσεις της συγκεκριμένης επιχείρησης είχαν διαβιβαστεί από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (νυν ΣΔΟΕ) τον Αύγουστο του 2009 στη ΔΟΥ Μυκόνου.

Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή ελέγχου στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, ο οποίος έλεγχος ολοκληρώθηκε μετά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τής υπό έρευνα επιχείρησης με τον καταλογισμό φόρων και προστίμων ύψους 2.694.098 ευρώ για το μπαρ Nammos και συνολικά 3.972.930 ευρώ για τις επιχειρήσεις συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή