Συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, με την ΟΤΟΕ

Συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, με την ΟΤΟΕ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα θέματα που αφορούν τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, την πορεία της οικονομίας και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των αναγκών των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, μέσα από τις τράπεζες, συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα με την ΟΤΟΕ.

Η ΟΤΟΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ζήτησε αναλυτική ενημέρωση από τον διοικητή της ΤτΕ για τους σχεδιασμούς που αφορούν τις τράπεζες, για τα «κόκκινα» δάνεια (επιχειρηματικά και νοικοκυριών), για τις κεφαλαιακές τους ανάγκες και τις νέες απαιτήσεις που φαίνεται ότι διαμορφώνονται, και τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη εξεύρεσης ικανοποιητικών λύσεων στις εκκρεμότητες που αφορούν την Τράπεζα Αττικής, την Πανελλήνια Τράπεζα καθώς και τις Συνεταιριστικές τράπεζες.

Η ΟΤΟΕ, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της περιόδου για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, για την κοινωνία και τους εργαζομένους, αλλά και για την πορεία της χώρας, δήλωσε παρούσα με τις θέσεις της και ζήτησε τακτική ενημέρωση από τον κ. Στουρνάρα για όλες τις εξελίξεις που ενδιαφέρουν το τραπεζικό σύστημα. Ο διοικητής της ΤτΕ, απαντώντας στην αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ, επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν πολλές και σωστά σχεδιασμένες ενέργειες από τις τράπεζες προκειμένου να ξεπεραστούν οι τρέχουσες ανάγκες. Συγκεκριμένα:

• Στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, δήλωσε ότι έχει δημιουργηθεί ομάδα εργασίας που συνεργάζεται με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομίας και αναμένεται νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι κάθε τράπεζα οφείλει να αντιμετωπίσει η ίδια τα «κόκκινα» δάνεια που την αφορούν και να συνεργάζεται με τις άλλες τράπεζες για τον τρόπο αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων που τις αφορούν από κοινού.

• Η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί ότι τα 3/4 των επιχειρήσεων είναι βιώσιμες, πρέπει να στηριχθούν και οι τράπεζες να αναζητήσουν αποτελεσματικούς τρόπους παροχής ρευστότητας, επισημαίνοντας ότι η ΤτΕ επεξεργάζεται και κίνητρα προς τις επιμέρους τράπεζες για τον σκοπό αυτό.

• Σε ό,τι αφορά τις Τράπεζες Αττικής και Πανελλήνια, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι περιμένει να υλοποιηθούν και να παραγάγουν θετικά αποτελέσματα οι προσπάθειες και οι σχεδιασμοί των δύο τραπεζών, ενώ σχετικά με τις Συνεταιριστικές επισήμανε πως αναζητούνται οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι αντιμετώπισης του θέματος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τον πρώτο λόγο έχουν οι πρωτοβουλίες στήριξης από τις ίδιες τις τράπεζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή