Προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας διαθέτει από την περασμένη Παρασκευή γραφείο αντιπροσωπείας στην Πάτρα. Στην εκδήλωση των εγκαινίων δόθηκε ταυτόχρονα ώθηση για την έναρξη του προγράμματος «Greek Philoxenia Certified Quality», που υλοποιείται με τη συνεργασία των τοπικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας, του Ιταλικού Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών (ISNART) και του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

Παρέστησαν ο γενικός διευθυντής του Ιταλικού Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών (ISNART) Τζοβάνι Κόκο, ο οποίος υπέγραψε το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας εκ μέρους του ιταλικού οργανισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ιωάννης Τσαμίχας, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Γεώργιος Μπενάρδος, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Βαμβακάρης, o αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος για το γραφείο της Πάτρας Δημήτρης Ασπρος, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και θεσμικών φορέων της αχαϊκής πρωτεύουσας. Η πρωτοβουλία επιβεβαιώνει και ενισχύει τις άρρηκτες σχέσεις του Επιμελητηρίου με τους τοπικούς φορείς (την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα επιμελητήρια Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και αναπτυξιακές εταιρείες) αλλά και την επιχειρηματική κοινότητα της Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός είναι, μεταξύ άλλων, η προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού βασισμένων στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και την ελληνική κουζίνα (τρόποι παρασκευής, σκεύη, συνταγές κ.λπ.), η προώθηση της ελληνικής φιλοξενίας και γαστρονομικής κουλτούρας και η σύνδεση, προβολή και προώθηση της ελληνικής διατροφής με τον ελληνικό τρόπο ζωής, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή