Επιπλέον 3 εκατ. αεροπορικές θέσεις για την Ελλάδα

Επιπλέον 3 εκατ. αεροπορικές θέσεις για την Ελλάδα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένος κατά 23% ήταν από την αρχή του έτους ο αριθμός των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό για τη φετινή περίοδο στα 16 κυριότερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, φτάνοντας σε 15,96 εκατ., σύμφωνα με μελέτη που περιλαμβάνεται στη τελευταία έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Η αύξηση αυτή αντιπροσωπεύει επιπλέον 3 εκατ. αεροπορικές θέσεις για τον ελληνικό προορισμό σε σχέση με το 2013. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, την πρώτη θέση σε αριθμό διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων προς τον ελληνικό προορισμό κατέλαβε η Βρετανία. Με ποσοστό 17% επί του συνόλου της εισερχόμενης αγοράς οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από τη Βρετανία έφτασαν σε 2.779.139.

Τη δεύτερη θέση καταλάμβανε στην αρχή του έτους η Ρωσία με ποσοστό 15% και 2.412.391 αεροπορικές θέσεις. Ωστόσο, ο αριθμός των θέσεων έχει περιοριστεί, καθώς λόγω της κρίσης με την Ουκρανία και των συνεπειών αυτής ακυρώθηκε ένα μέρος πτήσεων από τη Ρωσία. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Γερμανία με 2.212.965 διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις και ποσοστό 14% επί του συνόλου της αγοράς και στην τέταρτη θέση η Ιταλία με 1.598.524 θέσεις και ποσοστό 10%.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα σημαντικότερα αεροδρόμια-πηγές εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα είναι φέτος η Μόσχα, το Λονδίνο, το Αμστερνταμ και το Μάντσεστερ. Επίσης, το 2014 οι τακτικές πτήσεις από το εξωτερικό αυξήθηκαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε πλέον είναι περισσότερες από αυτές των τσάρτερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή