ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα, ο πλέον δημοφιλής προορισμός για τους Αυστριακούς

i-ellada-o-pleon-dimofilis-proorismos-gia-toys-aystriakoys-2040094

Η Ελλάδα υπήρξε φέτος το καλοκαίρι ο «υπ’ αριθμόν 1» τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, τονίζεται σε έναν πρώτο απολογισμό για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές που παρουσιάζει σε δημοσίευμά της με τίτλο «Απολογισμός των διακοπών-Ενα καλοκαίρι των ρεκόρ», η αυστριακή εφημερίδα «Εστεράιχ».

«Η Ελλάδα ήταν φέτος ο κορυφαίος προορισμός των Αυστριακών που έκαναν διακοπές σε κάποια παραλία, το απόλυτο “νούμερο ένα“ για όσους τους ελκύει η θάλασσα», τονίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Οπως επισημαίνει η εφημερίδα, μεταξύ εκείνων των Αυστριακών που επέλεξαν την Ελλάδα για τις φετινές διακοπές τους ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς που βρέθηκε στη χώρα μας για ιστιοπλοΐα και έχει ήδη επιστρέψει στη Βιέννη, όπως επίσης ο υπουργός Πολιτισμού Γιόζεφ Οστερμάγιερ, ο οποίος συγκαταλέγεται στους φανατικούς οπαδούς της Ελλάδας και φέτος προτίμησε τη Ρόδο κάνοντας κράτηση την τελευταία στιγμή.

Με τις διαπιστώσεις αυτές στον πρώτο απολογισμό του φετινού καλοκαιριού στην Αυστρία, επιβεβαιώνονται πλήρως όλες οι σχετικές προβλέψεις που γίνονταν από τις αρχές του χρόνου ότι η Ελλάδα θα είναι φέτος ο προσφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών για διακοπές, όπως επίσης και οι επισημάνσεις που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες από όλους τους μεγάλους αυστριακούς ταξιδιωτικούς ομίλους για εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα και για αδιαμφισβήτητη επιστροφή της και πάλι στην κορυφή των προτιμήσεων.

Στο δημοσίευμα της «Εστεράιχ» σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον απολογισμό του φετινού καλοκαιριού, οι Αυστριακοί είναι «πρωταθλητές» στην Ευρώπη σε ό, τι αφορά τον τουρισμό, καθώς κάνουν τις περισσότερες διακοπές από τους πολίτες όλων των άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Europ Assistance Group, μέσα στις τελευταίες εβδομάδες το 68% των Αυστριακών βρέθηκε σε διακοπές, έναντι ενός ποσοστού 57% στο ίδιο διάστημα της περασμένης χρονιάς. Κατά μέσο όρο κάθε Αυστριακός ξόδεψε φέτος για τις θερινές διακοπές του 1.100 ευρώ, κατά 200 ευρώ περισσότερα από πέρυσι.