Μείωση κρατήσεων από τη Ρωσία

Μείωση κρατήσεων από τη Ρωσία

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιπτώσεις από το ουκρανικό ζήτημα, τις κυρώσεις της Ε.Ε. και τα αντίποινα του Κρεμλίνου στην εξερχόμενη κίνηση των Ρώσων τουριστών προς την Ευρώπη αποτυπώνονται πλέον και στα επίσημα στοιχεία των τουριστικών φορέων της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο των tour operators της Ρωσίας οι κρατήσεις των Ρώσων τουριστών στην Ευρώπη εμφανίζουν πτώση 25%. Στον αντίποδα η εγχώρια κίνηση στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 25% και η εξερχόμενη στην Τουρκία κατά 15%.

Η Ρωσική Ομοσπονδία Τουρισμού υπολόγισε ότι δαπάνησε περί τα 4,7 εκατ. ευρώ για την επιστροφή Ρώσων που βρέθηκαν στο εξωτερικό τη στιγμή πτώχευσης ρωσικών τουριστικών οργανισμών κατά τον προηγούμενο μήνα. Στην Ελλάδα από την πιο ηχηρή πτώχευση του Τ. Ο. Labirint ήταν οι περισσότεροι τουρίστες, 9.773 στον αριθμό. Στη Τουρκία ήταν 4.540 τουρίστες, στη Βουλγαρία 1.512, στην Αίγυπτο 1.367 και στην Τυνησία 1.249.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή