Σύντομα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ολλανδοί ψήφισαν τους Ελληνες ως τους πιο φιλόξενους οικοδεσπότες

Ως ο πλέον φιλικός προορισμός για τους Ολλανδούς τουρίστες αναδείχθηκε η Ελλάδα από την παρουσίαση των στατιστικών δεδομένων της ολλανδικής ιστοσελίδας διακοπών ZOOVER, με 200.000 χρήστες ημερησίως και τουλάχιστον 2.500 κριτικές για τις διακοπές. Σύμφωνα με την έρευνα, μετά τους Ελληνες, που θεωρούνται οι πλέον φιλικοί οικοδεσπότες (19,2%), ακολουθούν οι Γερμανοί (16,7%) και οι Αυστριακοί (12,8). Οι Αιγύπτιοι, οι Αγγλοι και οι Γάλλοι είναι οι λιγότερο φιλόξενοι. Η τιμητική διάκριση από τους Ολλανδούς επισφραγίζει τη θετική πορεία των αφίξεων που ξεκίνησε στις αρχές του έτους με αύξηση 18% για την Ελλάδα. Το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών θεωρεί πολύ σημαντική την ανακοίνωση της έρευνας και την αναδημοσίευση των αποτελεσμάτων της στα ΜΜΕ της χώρας λίγο πριν από τις φθινοπωρινές κρατήσεις.

Ο υφ. Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης ενέκρινε την υπαγωγή επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας Value Toυριστική Α.Ε. που αφορά την ίδρυση ξενοδοχείου 3 αστέρων στο κέντρο της Αθήνας. Το ξενοδοχείο στη θέση 3ης Σεπτεμβρίου 50 & Ηπείρου 9 και Μάρνη & 28ης Οκτωβρίου θα έχει δυναμικότητα 559 κλινών. Το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 14,72 εκατ. ευρώ. Η ενίσχυση με τη μορφή της επιχορήγησης φτάνει τα 3,59 εκατ.

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η συμφωνία ΟΛΠ – Cosco

Τη Δευτέρα αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου από το Ελεγκτικό Συνέδριο η συμφωνία φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, η οποία σε πρώτη φάση απορρίφθηκε. Οι δύο πλευρές δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχες, καθώς, όπως τονίζεται, κατά τη συζήτηση της «αίτησης ανάκλησης» που κατατέθηκε ενάντια στην αρχική απόφαση του Συνεδρίου, αναμένεται να παρασχεθούν πρόσθετα στοιχεία, ώστε να υπερκεραστούν οι όποιες ενστάσεις διατυπώθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είναι ιδιαίτερα λεπτό, δεδομένου ότι για τη συμφωνία αυτή έχουν ληφθεί εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ απαιτήθηκαν και πολλοί μήνες διαπραγματεύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή