Ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας διαπιστώνει ο ΣΕΒ

Ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας διαπιστώνει ο ΣΕΒ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερότητα και ενδείξεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας διαπιστώνει ο ΣΕΒ, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Θεόδωρος Φέσσας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέφθηκε χθες. Ο κ. Φέσσας κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις προτάσεις του Συνδέσμου που έχουν κατατεθεί και στην κυβέρνηση, για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τη βιομηχανική πολιτική και τον κοινωνικό διάλογο. Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο ανδρών, ο πρόεδρος του ΣΕΒ επεσήμανε την ανάγκη σταθερότητας, προκειμένου να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα, καθώς και την ανάγκη συναίνεσης και συνεργασίας. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της βιομηχανικής πολιτικής και τις εξαγωγές, εστιάζοντας με νόημα στα 101 δισ. εξαγωγών των γερμανικών βιομηχανικών προϊόντων, εκ των οποίων το 50% σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η βιομηχανική παραγωγή είναι σταθερά χαμηλή συγκρινόμενη τόσο με το παρελθόν όσο και με τους μέσους όρους της Ευρώπης, είπε ο κ. Φέσσας, ενώ για τις εξαγωγές, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έχουν σταθεροποιηθεί. Εχουμε μια ελάχιστη πτώση σε σχέση με πέρυσι, είπε, και το στοίχημα που τίθεται τώρα είναι «να είμαστε μια χώρα παραγωγής και εξαγωγών και όχι εισαγωγών και κατανάλωσης». Σε αυτό που συμφωνούμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Φέσσας, είναι ότι «χρειάζεται σταθερότητα, ένα πεδίο στο οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης. Με συναίνεση, κοινωνική συνοχή και βασική λογική ότι όλοι οι Ελληνες πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή