ΟΔΔΗΧ: Ανταλλαγή εντόκων γραμματίων με 3ετή και 5ετή ομόλογα

ΟΔΔΗΧ: Ανταλλαγή εντόκων γραμματίων με 3ετή και 5ετή ομόλογα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανταλλαγή εντόκων γραμματίων με νέα ομόλογα 3ετους ή 5ετους διάρκειας που εκδόθηκαν φέτος προχωράει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) αύριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει στην επανέκδοση των 3ετων και 5ετων ομολόγων με στόχο να ανταλλάξει περί το 1 δισ ευρώ εντόκων γραμματίων.

Το εγχείρημα θα αναλάβουν να «τρέξουν» οι ελληνικές τράπεζες Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς, ενώ αναμένεται να είναι οι επενδυτές που θα επωφεληθούν περισσότερο από την ανταλλαγή εντόκων με νέα ομόλογα.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό το ποσό που τελικά θα ανταλλαγεί να ξεπεράσει το 1 δισ ευρώ και να κινηθεί πέριξ του 1,5 δισ ευρώ, ενώ η διαδικασία είναι ανοικτή σε όσους έχουν στην κατοχή τους έντοκα γραμμάτια. Να σημειωθεί ότι από την άσκηση αυτή το Δημόσιο δεν προτίθεται να αυξήσει το ποσό του δανεισμού από τις αγορές, αλλά γίνεται για την βελτίωση των συνθηκών στην ελληνική αγορά τίτλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή