ΥΠΑΑΝ: Ξεκινά η εξόφληση εργοληπτικών εταιριών για εκτελεσμένα έργα

ΥΠΑΑΝ: Ξεκινά η εξόφληση εργοληπτικών εταιριών για εκτελεσμένα έργα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος μπαίνει στην πολύμηνη καθυστέρηση των πληρωμών εργοληπτικών εταιρειών για εκτελεσμένα έργα του Επιχειρησιακού προγράμματος "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" (ΕΠΠΕΡΑΑ) και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και θα δημιουργηθεί ειδικό χρονοδιάγραμμα εξόφλησης, με γνώμονα την διαφάνεια και την ισομερή κατανομή.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη, υπό την εποπτεία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που διεξήχθη στο υπουργείο και πήραν μέρος o γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ Γ. Γιαννούσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, στελέχη των υπουργείων Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αλλά και εκπρόσωποι του ΣΑΤΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιριών που διαθέτει 900 μέλη-μικρές και μεσαίες εργοληπτικές εταιρίες).

Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε:

– Για τις πιστοποιημένες Εργασίες του ΕΠΠΕΡΑΑ (ΥΠΕΚΑ), θα καλυφθούν όλες οι πληρωμές που ήταν προγραμματισμένες μέχρι τις 10/8, την επόμενη εβδομάδα 15/9/2014, μετά από έγκριση που δόθηκε από το ΥΠΑΝ, για αύξηση του ορίου πληρωμών κατά 56 εκ. ευρώ . Παράλληλα , θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τις πιστοποιήσεις των Εργασιών της περιόδου 15/8-15/9.

Επίσης, ανά 15νθήμερο θα υπάρχει προγραμματισμός εξόφλησης των υπόλοιπων πιστοποιημένων εργασιών, κατόπιν αιτήματος της ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ.

– Για τα Έργα Ε.Φ.Δ της Ε.Ε.Τ.Α.Α (ΥΠΕΣ) που έχουν εκτελεστεί και αφορούν 156 μικρά και μεσαία υλοποιημένα έργα σε εκατοντάδες Δήμους της χώρας, ήδη έχουν εκχωρηθεί στους φορείς διαχείρισης 56,4 εκ. ευρώ , από τα οποία 18 εκ. προγραμματίζονται να πληρωθούν κατά την ερχόμενη εβδομάδα 15/9.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος , «βασικός στόχος του υπουργείου είναι, να διοχετευθούν προγραμματισμένα και όσο το δυνατόν ταχύτερα, οι εξασφαλισμένοι πόροι στην Αγορά, όπως άλλωστε κάναμε και στην περίπτωση του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος), ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις γρήγορης ανάκαμψης της Οικονομίας και κατ΄ επέκταση της απασχόλησης» .

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή